ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας

ΠΕΜΠΤΗ 1-10-2015







 Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων και μας δίνει αφορμή να μην... ξεχάσουμε τους ανθρώπους που μας έφεραν στον κόσμο.




Η τρίτη ηλικία, μια γενιά ανθρώπων που πάλεψαν ατελείωτα χρόνια για να μπορέσουν να ζήσουν γαλήνια και όπως εκείνοι το επιθυμούν το τελευταίο μέρος της ζωής τους. 

Σε μια από τις παλαιότερες γενικές Συνελεύσεις του ΟΗΕ, όπως αυτή που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες, πίσω στο 1990, αποφασίστηκε η πρώτη μέρα του Οκτώβρη να γίνει ημέρα γιορτής για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι αποκαλυπτικά για τον ρόλο, αλλά και την σημασία που παίζουν οι άνθρωποι αυτοί στις σύγχρονες κοινωνίες. 

Υπολογίζεται πως μέχρι το 2025 τα άτομα με ηλικία άνω των 60 ετών, θα ξεπερνούν σε πληθυσμό τα 1,2 δισεκατομμύρια, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από αυτόν που κατεγράφη το 2000 (600εκατ.).

Του έχουμε περισσότερο ανάγκη από όσο υποθέτουμε

Κι αν συχνά η συζήτηση γύρω από το θέμα των ηλικιωμένων περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες τους, αλλά και τη φροντίδα που πρέπει να τους δείχνουμε, μας διαφεύγει ένας άλλος πολύ πιο σημαντικός παράγοντας. 

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αφιερώνουν υπερπολλαπλάσιο χρόνο στο να φροντίσουν άλλα μέλη της οικογένειάς τους, από ότι οι νεότεροι προκειμένου να “κοιτάξουν” τους ηλικιωμένους. 

Ειδικά στην ελληνική κοινωνία και την Ελλάδα της κρίσης, που όλοι γνωρίζουμε τη συμβολή των συνταξιούχων και των μεγαλυτέρων στη στήριξη της οικογένειας.



ΠΗΓΗ.  news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου