ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Οδύσσεια» για μικρούς και μεγάλους

ΤΡΙΤΗ 29-9-2015


 


Την «Οδύσσεια», θεατρική μεταφορά του ομηρικού έπους, μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, ανεβάζει στις 3 Οκτώβρη η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» στη Θεσσαλονίκη. 




Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Προβλέπονται επίσης, τις καθημερινές, πρωινές παραστάσεις για σχολεία.

Το έργο, που είχε ανεβάσει η Πειραματική Σκηνή και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και με εμφανίσεις στο εξωτερικό, δεν είναι μια «διασκευή» της «Οδύσσειας» σε θεατρικό έργο, αλλά το «ταξίδι» ενός θιάσου μέσα στο ομηρικό έπος. 
Η παράσταση ακολουθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, το ομηρικό κείμενο, τα επεισόδια γίνονται θέατρο καθώς αναδύονται μέσα από την αφήγηση του μύθου.

Η παράσταση δεν φέρνει μόνο τα παιδιά σε επαφή με έναν από τους γοητευτικότερους μύθους της ανθρωπότητας και με ένα μεγάλο ποιητικό κείμενο, αλλά ταυτόχρονα τα εξοικειώνει με τους κώδικες της θεατρικής γλώσσας, δεδομένου ότι είναι μια σπουδή πάνω στη θεατρικότητα, με στοιχεία που παραπέμπουν στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης του αφηγηματικού λόγου.

Η σκηνοθετική και σκηνογραφική σύλληψη είναι του Κόλιν Χάρρις, ο οποίος υπογράφει μαζί με τον Νικηφόρο Παπανδρέου και τη σύνθεση του κειμένου. 

Το φετινό νέο ανέβασμα γίνεται με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Εφης Σταμούλη. 

Τα κοστούμια είναι της Ολγας Χατζηιακώβου, τα τραγούδια της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου, οι ζωντανές μουσικές παρεμβάσεις του Γιάννη Μαστρογιάννη, η κινησιολογική επιμέλεια της Ασπας Φούτση, οι φωτισμοί της Μαρίας Λαζαρίδου. Συμμετέχουν, ερμηνεύοντας ο καθένας πολλούς ρόλους, οι ηθοποιοί: 

Σοφία Βούλγαρη, Σαββίνα Γεωργίου, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Ελσα Καραγιώργου, Γιάννης Μαστρογιάννης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Κωστής Ραμπαβίλας. 

Κράτηση θέσεων το πρωί 10-2: τις καθημερινές στο 2310.860.708, τις Κυριακές στο 2310.869.869.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου