ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Τα νέα μέτρα που κλείδωσαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

KYRIAKH 9-8-2015




Με ανοιχτά, αλλά και κλειδωμένα θέματα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο.



Στη μαραθώνια σύσκεψη που είχαν το Σάββατο οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έκλεισαν τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, τα οποία θα ψηφιστούν μαζί με τη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, αυτά αφορούν μεταξύ άλλων:

-Σε αλλάγες προς το δυσμενέστερο στη ρύθμιση των 100 δόσεων με αύξηση επιτοκίου και εισοδηματικά όρια

-Στην αύξηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που θα γίνει σε δύο δόσεις.

-Οι δανειστές επιμένουν στο ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.

Σε σχέση  με την έκτακτη εισφορά η ελληνική πλευρά  επιμένει  στα  8%  συντελεστή υψηλών εισοδημάτων .

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι επιτεύχθηκε η αποδοχή της μετάταξης του μοσχαρίσιου κρέατος σε συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Το θέμα των πρόωρων συντάξεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι μέσα στα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν και συνεπώς πάει πιο πίσω, όπως μετέδωσε το Mega.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι το πακέτο με τις προαπαιτούμενες ενέργειες να ενσωματωθεί, ως ξεχωριστό άρθρο, στο νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο.

Στα θέματα αγκάθια συμπεριλαμβάνονται:

-Τα κόκκινα δάνεια, όπου η πλευρά των δανειστών φέρεται να έχει προβεί σε μερική υπαναχώρηση των θέσεών της σε ό,τι αφορά τον νόμο Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας

-Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και
-Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια σοβαρή εμπλοκή στις συζητήσεις, η επεξεργασία των τεχνικών κειμένων θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, οπότε και το νέο μνημόνιο θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε ακολούθως μέχρι τις 18/8 να γίνει η ψήφιση από τα εθνικά Κοινοβούλια κρατών-μελών, στις 19 Αυγούστου να υπάρξει εκταμίευση και στις 20 του μήνα να πληρωθεί η ΕΚΤ.

Αύριο το πρωί, πριν τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης, θα συνεδριάσει στο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου