ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δήμος Αμαρουσίου - Εκχωρεί υπηρεσίες σε εργολάβους - Καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-8-2015




Για απαράδεκτη φασιστική νοοτροπία της διοίκησης του δήμου και συγκεκριμένα της πλειοψηφίας του ΔΣ του Νομικού Προσώπου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), κάνει λόγο το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου. 



Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου τονίζει: «Την Πέμπτη 6 Αυγούστου προσπάθησε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου παρουσία δεκάδων εργαζομένων, φορέων της πόλης, αλλά και υπό την επίβλεψη του κυρίου δημάρχου. 

Τα θέματα που θα κουβέντιαζε το συμβούλιο του Νομικού Προσώπου ήταν η εκχώρηση στους εργολάβους των υπηρεσιών των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, των Παιδικών Σταθμών, αλλά και των ΚΑΠΗ.

Από την έναρξη της διαδικασίας φαίνονταν αποφασισμένοι να περάσουν τα συγκεκριμένα θέματα ανεξάρτητα αν στο χώρο επικρατούσε πανδαιμόνιο από τις φωνές των εργαζομένων. 

Το μένος όμως της πλειοψηφίας και ιδιαίτερα του δημάρχου ήταν τόσο μεγάλο, για να παραδώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στους εργολάβους, που είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στο χαρτί. 

Τους καταγγέλλουμε. Είναι απαράδεκτοι. Χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους, είναι νεροκουβαλητές των μεγαλοεργολάβων. Συνεδρίασαν μέσα στο κατακαλόκαιρο γιατί δεν ήθελαν τους εργαζόμενους στα πόδια τους. 

Ακόμα μια φορά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφώνησαν. 

Κοινός τους παρονομαστής είναι το ξεζούμισμα του ιδρώτα των εργαζομένων, αλλά και η αφαίμαξη του εισοδήματός τους. Και οι δυο τους το μόνο που επιδίωκαν και επιδιώκουν είναι το πώς θα παραδώσουν τις υπηρεσίες στα μεγάλα κοράκια που τόσα χρόνια καραδοκούν προκειμένου να μεγαλώσουν την κερδοφορία τους.

Κύριοι της Διοίκησης, όσες αποφάσεις και να πάρετε, όσα πρακτικά και να φτιάξετε, όσους "δικούς σας" ανθρώπους και να φέρετε, για να προκαλέσετε τους υπαλλήλους και το Σωματείο με τους τραμπουκισμούς τους, εμάς θα μας βρίσκετε απέναντί σας και να ξέρετε ότι στη συνείδηση των εργαζομένων πέρασε αυτό που πραγματικά εκπροσωπείτε και αυτό δεν είναι άλλο από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Πιστεύουμε ότι πλέον, κύριε δήμαρχε, δεν θα έχετε το πολιτικό ανάστημα να μας ξαναπείτε ότι "τιμάτε" τους εργαζόμενους. Διότι σήμερα αποδείξατε με τον καλύτερο τρόπο ποιους πραγματικά τιμάτε και ποιους πραγματικά υπηρετείτε. 

Αίσθηση έκανε η εκπρόσωπος των εργαζομένων που δεν έβγαλε άχνα, παρότι το Σωματείο προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη συνεδρίαση ώστε να μην παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, εκείνη με τη σιωπή της και μόνο συντάχθηκε με τις ιδιωτικοποιήσεις. Τουλάχιστον θα έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και απέναντι στη Διοίκηση του δήμου και απέναντι στη συγκυβέρνηση. 
Θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι συγκεκριμένες αποφάσεις να πάνε στο καλάθι των αχρήστων, εκεί που βρέθηκε και το χαρτί της πρακτικογράφου. 

Σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν το Μαρούσι στα χέρια των εργολάβων».



ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου