ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τι έλεγε για τον Λαφαζάνη ο Κουτσούμπας...

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-8-2015



Οι επιθετικές θέσεις του ΚΚΕ για την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν είναι τωρινές.
Με την Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του το ΚΚΕ προέβλεπε τις εξελίξεις και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

 




Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με την πρώτη του συνέντευξη ως Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, στη Realnews, δυο εβδομάδες μετά την εκλογή του, έλεγε τα εξής για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την αριστερή τάση του ΣΥΡΙΖΑ:


Στην Αριστερά, πάντως, υπάρχει και το «Αριστερό Ρεύμα» του Παν. Λαφαζάνη ή το «Σχέδιο Β’» του Αλ. Αλαβάνου. Με αυτούς, που δείχνουν τουλάχιστον να επιθυμούν τη σύγκλιση μαζί σας, γιατί αποκλείετε κάθε συζήτηση;

Οι προτάσεις τους κινούνται «εντός των τειχών». Η θέση τους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα από μόνη της δεν είναι ριζοσπαστική, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.


Αυτή τη θέση την υιοθετούν και τμήματα του κεφαλαίου, όχι μόνο στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει και τις οξυμένες αντιθέσεις τους. Να σας θυμίσω το κόμμα του Γκρίλο στην Ιταλία ή το νέο κόμμα εναντίον του ευρώ στη Γερμανία, στο οποίο συμμετέχουν και βιομήχανοι.
Οι κινήσεις αυτές, εκτός από άλλες αμαρτίες που κουβαλάνε, επί της ουσίας αποδέχονται και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και την ανάπτυξη με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 


Η πρότασή τους στοχεύει σε μια διακυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, κινείται στην ίδια πεπατημένη με άλλες αντίστοιχες προτάσεις. Δεν θεωρούμε ότι είναι αφελείς και δεν καταλαβαίνουν τι προτείνουν. Κι αν είναι έτσι, τότε γιατί το προτείνουν;
Αποτελεί αξίωμα κ. Κουτσούμπα, το ΚΚΕ να μην συνεργάζεται με κόμματα που προέρχονται από τη διάσπασή του;

Για την ακρίβεια πρόκειται για δυνάμεις που αποσπάστηκαν από το ΚΚΕ και συγκρότησαν κόμματα, αφού πρώτα απέτυχαν να διαλύσουν το ΚΚΕ. Πάνω από 20 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι παίζουν ενεργό ρόλο στην συκοφάντηση του ΚΚΕ. Λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες. Συνεχίζουν να δρουν υπονομευτικά μέσα στο κίνημα, στις παρυφές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Έξις δευτέρα φύσις.

Τι συνεργασία μπορεί να υπάρξει με τέτοιες δυνάμεις που συκοφάντησαν το ΚΚΕ, πάλεψαν ενάντια στην ύπαρξή του, ενάντια στη σοσιαλιστική προοπτική; Και πάνω από όλα, τι συνεργασία μπορεί να υπάρχει με δυνάμεις που οι προτάσεις τους είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της διαχείρισης – εξιλέωσης του συστήματος. 


Το ότι κάποιες από αυτές τις δυνάμεις κάνουν ελιγμούς ή υιοθετούν κάποια συνθήματα που φαίνονται φιλολαϊκά, αυτό δεν ακυρώνει ούτε την ιστορία τους ούτε το χαρακτήρα αυτών των κομμάτων, ως αναχωμάτων στο ριζοσπαστισμό. Το ΚΚΕ έχει βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα, δεν κάνει ίδια λάθη του παρελθόντος κι αυτό ενοχλεί.




ΠΗΓΗ. real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου