ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το πλήρες κείμενο του Μνημονίου που κατατέθηκε στη Βουλή

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-8-2015




Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους. 



Το κείμενο περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. 

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής ωστόσο «μπλοκάρει» τον κυβερνητικό σχεδιασμό.


Το σχέδιο νόμου - που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Βουλής -με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη μέτρων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.


Για να δείτε το πλήρες κείμενο του Μνημονίου, κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

1. Αιτιολογική εισηγητική έκθεση
2. Τροποποιούμενες-καταργούμενες διατάξεις
3. Τροποποιούμενες-καταργούμενες διατάξεις (συνέχεια)
4. Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου
5. Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
6. Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών της Ρύθμισης


«Μπλόκο» από Ζωή

Παρότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου-το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου- να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η πρόεδρος της Βουλής μπλοκάρει τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε μέσω επιστολής ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση επιτροπών την Τετάρτη και Ολομέλεια την Πέμπτη, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και να τον ενημέρωσε ότι οι αρμόδιες επιτροπές δεν θα συνεδριάσουν την Τετάρτη και πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων που θα συνέλθει απόψε στις 9:30 το βράδυ, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους.

Εφόσον δεν διεξαχθεί νωρίτερα σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή αύριο Πέμπτη και ακολούθως θα τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής.






ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου