ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-8-2015


 

Της  ΦΩΦΗΣ ΓΙΩΤΑΚΗ





Στα χέρια της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου περνά σήμερα μετά την προγραμματισμένη ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου (στη μία το μεσημέρι) η ευθύνη για το κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, κυρία Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που ορκίστηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη αμέσως μετά στο Μέγαρο Μαξίμου όπου την υποδέχτηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων.



Τα πρόσωπα
 
Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός μετά την παραλαβή των καθηκόντων της είχε επικοινωνία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα, βάσει και των «διερευνητικών επαφών» που συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ θα είναι εκτός απροόπτου περίπου 15 και εάν κάτι δεν αλλάξει μέχρι σήμερα τότε αναλαμβάνουν: υπουργός Οικονομικών ο μέχρι τώρα επικεφαλής του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης, Εξωτερικών ο Π. Μολυβιάτης, Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μιχ. Σπουρδαλάκης, Εθνικής Αμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος αν και ακούστηκε και το όνομα του πρώην υπουργού Π. Χηνοφώτη, Προστασίας του Πολίτη Α. Μακρυδημήτρης, Παιδείας Φρόσω Κιάου (ήταν υπουργός και επί του επίσης υπηρεσιακού πρωθυπουργού κ. Πικραμμένου), Ναυτιλίας Χρ. Ζώης, υπουργός Τουρισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη, υπουργός Πολιτισμού Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, υπουργός Εργασίας ο αρεοπαγίτης κ. Μουστάκας, υπουργός Υγείας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος (ακούστηκε και ο Γ. Κυριόπουλος), Μακεδονίας - Θράκης ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Κουτσαλίδης.



ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου