ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα - «Εχουμε Greekment»

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-7-2015

«Σήμερα είχαμε έναν στόχο, να πετύχουμε συμφωνία. Μετά από 17 ώρες, πετύχαμε συμφωνία. Συμφωνήσαμε ότι οι ελληνες μπορούν να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Θα συνεχιστεί η οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ανακοινώνοντας τη συμφωνία.


 
«Η συμφωνία ήταν εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρα αλλά επετεύχθη», τόνισε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Από την αρχή υποστηρίζαμε ότι δεν θα υπήρχε Grexit. Η Κομισιόν επέμενε πάντοτε σε λύση του προβλήματος».

Κατά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ένα από τα κομβικά ζητήματα ήταν η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά και η εργασία που έπρεπε να γίνει σε πολλά επιμέρους θέματα. 

«Έγινε έξτρα προσπάθεια από πολλές πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το ταμείο που θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια. 

 Στο ταμείο αυτό, όπως είπε ο Γιούνκερ, θα γίνει μεταφορά περιουσιακών στοιχείων, ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ιδιωτικοποιήσεις ή διαχείριση κεφαλαίων και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα - «Εχουμε Greekment» «Η εμπιστοσύνη ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι «στη συμφωνία κάποια ζητήματα προωθήθηκαν ώστε να τα προωθήσει γρήγορα το ελληνικό κοινοβούλιο». 




Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, πρώτα ψηφίζει η ελληνική Βουλή, μετά επικυρώνουν τα άλλα κοινοβούλια και μετά ολοκληρώνεται η συμφωνία.

Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ότι απαιτείται έξτρα προσπάθεια. Θα δείτε ότι κάποια από τα σημεία έχουν έρθει σε πρωθύστερο επίπεδο για να νομοθετήσει η Βουλή των Ελλήνων. 

Υπάρχουν στο κείμενο μεταρρυθμίσεις στην αγορά. Θα υπάρχει ένα fund όπου θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία και θα υπάρχει ρευστοποίηση. 

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να μειωθεί το χρέος. 
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 25 δις ευρώ».
 




ΠΗΓΗ. imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου