ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κινητοποίηση για την απληρωσιά στην «Euromedica»

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-7-2015


Σε νέα κινητοποίηση για το πρόβλημα της απληρωσιάς προχωρούν την Παρασκευή, στις 4 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης, οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Euromedica», με αποφάσεις του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά.



Τα σωματεία, στην κοινή τους ανακοίνωση, υπενθυμίζουν πως στην προηγούμενη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 25 Ιούνη, «οι εκπρόσωποι της εταιρείας, αφού αρχικά δήλωσαν αναρμόδιοι να δεσμευτούν για οτιδήποτε, στη συνέχεια έκαναν σαφές ότι η πολιτική της απλήρωτης εργασίας που καθιέρωσε ο όμιλος τα τελευταία 4 χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μόνη δέσμευση που δόθηκε στους εργαζόμενους, ήταν ότι θα συνεχίσουν να αμείβονται με "έναντι", για όσο διάστημα κρίνει η εταιρεία».

«Είναι σίγουρο ότι ο εκβιασμός θα βαθύνει», επισημαίνουν τα σωματεία και προσθέτουν: «Θα αξιοποιήσουν όλες τις εξελίξεις στην οικονομία, θα επεκτείνουν την απλήρωτη εργασία. Θα απαιτήσουν μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. 

Δεν κάνουν καν λόγο για εξασφάλιση των δεδουλευμένων. Στο κέντρο των εργοδοτικών απαιτήσεων βρίσκεται η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και το "φόρτωμα" των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. 

Αυτός είναι ο λόγος που η εργοδοσία της "Euromedica" επιμένει στην απλήρωτη εργασία. Να μη δεχτούμε ως δεδομένη την απλήρωτη εργασία. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης».



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου