ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της Ρωσίας για ΟΣΕ, ΟΛΠ και ΟΛΘ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-7-2015


Το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών αναμένει από την Ελλάδα την ανακοίνωση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων στις μεταφορές, είπε ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας και συμπρόεδρος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας, Μαξίμ Σοκολόφ


Απαντώντας στο ερώτημα, αν η ρωσική πλευρά θα εντείνει τις διαπραγματεύσεις για την αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, ο Μ. Σοκολόφ δήλωσε πως «όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, η μπάλα τώρα βρίσκεται στην ελληνική πλευρά. Αυτοί πρέπει να ανακοινώσουν τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και να εξασφαλίσουν τέτοιους όρους που να ενδιαφέρουν τους Ρώσους επενδυτές».

Το κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι» σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO, μέχρι το τέλος Οκτώβρη του 2015, υπενθυμίζοντας το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για αυτά τα τρία περιουσιακά στοιχεία.

Η ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της θυγατρικής της ROSCO και των Λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης αναφέρεται, εξάλλου, και στη λίστα των μέτρων που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση προς την τρόικα.   


ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου