ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τα χαρτιά της απόλυσης μοίρασε η Μητρόπολη

ΤΕΤΑΡΤΗ 1-7-2015


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Διακονία», αντιδρώντας στην απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία του ξενοδοχείου και να τους πετάξει στο δρόμο απλήρωτους.



Στο πλευρό των απολυμένων, στο χώρο του ξενοδοχείου, βρέθηκε χτες το πρωί ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. 

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Επισιτιστικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), χτες το πρωί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης που τους κοινοποίησαν τις απολύσεις, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό γίνεται καθώς υπήρξε απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου και του εστιατορίου.

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η Μητρόπολη τους πετά στην ανεργία γιατί θέλει να προχωρήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια για αξιοποίηση του ξενοδοχείου, απαλλαγμένη από τους ίδιους. 
Θέλει να το λειτουργήσει η ίδια ή ιδιώτης επενδυτής, με νέους, πιο φθηνούς εργαζόμενους.

Στο «Διακονία», μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εργάζονταν 25 εργαζόμενοι. 

Με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές που εφαρμόζει συστηματικά, εξαναγκάστηκε τμήμα των εργαζομένων να παραιτηθεί και να σηκωθεί να φύγει. Από τους 18 εργαζόμενους που απέμειναν, πριν λίγο καιρό απέλυσε τους 4 και στη θέση τους πήρε εργαζόμενους μέσω εργολάβου. 

Χτες, αφού τους έχει απλήρωτους εδώ και 5 μήνες, μοίρασε τις απολύσεις και στους τελευταίους 14 εργαζόμενους. Για τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις, τους κάλεσε να περιμένουν μέχρι τέλος του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές γιατί αρνήθηκαν κάθε προσπάθεια της Μητρόπολης, τα προηγούμενα χρόνια, να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με μειώσεις στους μισθούς τους και ξεκαθάρισαν ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο προκειμένου να ακυρώσουν τις απολύσεις στην πράξη.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου