ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-2015



Ένα εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, πρόκειται να υλοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην Casa Bianca (Β. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), από τις 22 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου 2015.





Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 2ωρη καθημερινή δραστηριότητα, με δράσεις εικαστικών, κατασκευών και θεατρικού παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ημερήσιες δραστηριότητες, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Casa Bianca, που θα αφορούν στην εξοικείωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη, το κτήριο, την ιστορία του, καθώς και με έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική εξοικείωση των παιδιών με την Πινακοθήκη τόσο από άποψη χώρου όσο και από την άποψη του ρόλου και της λειτουργίας της (συλλογές, εκθέσεις), η γνωριμία και η ανάγνωση οπτικών πληροφοριών στο χώρο και στα εκθέματα (μορφή, υλικά, τεχνικές), η καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων μέσα από ασκήσεις και βιωματική συμμετοχή, η ενθάρρυνση για πειραματισμό και πρωτοτυπία και η ανάπτυξη μιας μόνιμης συναισθηματικής σχέσης των παιδιών με το μουσειακό χώρο, ως έναν χώρο φιλικό και ελκυστικό.

Χρονική διάρκεια προγράμματος: 

22 Ιουνίου – 17 Ιουλίου 2015, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος και των έργων των παιδιών στο κοινό. Ωράριο προγράμματος: 10:30 – 12:30

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν την α΄ Δημοτικού (έτος γέννησης 2009) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γέννησης 2003).
Αριθμός συμμετεχόντων 15 – 20 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα 1η εβδομάδα (22/6 – 26/6)

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, τα χρώματα, τη γραμμή και τον όγκο μέσα από έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης 2η εβδομάδα (29/6 – 3/7)

«Ανακαλύπτω την πόλη μου» – Τα παιδιά ανακαλύπτουν την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από έργα της συλλογής 3η εβδομάδα (6/7 – 10/7)

«Επιλέγω το δικό μου ζωγράφο» – Τα παιδιά επιλέγουν ένα ζωγράφο της αρεσκείας τους και αναφέρονται στο έργο του με ποικίλους τρόπους 4η εβδομάδα (13/7 – 17/7)
«Η Casa Bianca, το φανταστικό μου σπίτι» – Γνωριμία των παιδιών με το χώρο και την ιστορία του. Αποτύπωσή του μέσα από τα δικά τους μάτια.

Επιμέλεια και εκτέλεση προγράμματος:
Κυριακή Παπαδημητρίου, Εικαστικός-εκπαιδευτικός

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Casa Bianca, Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη Τηλέφωνο: 2310 425531, 2313 318534, Υπεύθυνη: Θάλεια-Μαρία Αλεξάκη, Μουσειολόγος Ηλεκτρονική διεύθυνση: pinakothiki@thessaloniki.gr

Συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη Φόρμα συμμετοχής και αποστείλτε την στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πινακοθήκης.






ΠΗΓΗ. thessmama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου