ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κίνδυνος - θάνατος, ξέφραγη η τεράστια γέφυρα του τρένου στο Δαφνί

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-6-2015



Όποιος θέλει ανεβαίνει, ό,τι θέλει κάνει!   

Τα είχαμε ξαναγράψει και πριν από 1,5 χρόνο, τα γράφουμε και τώρα. Χωρίς στο μεταξύ να έχουν κάνει κάτι οι αρμόδιοι για να επισκευάσουν την περίφραξη της γέφυρας του τρένου στο Άλσος Δαφνίου, με αποτέλεσμα να σουλατσάρουν αμέριμνοι περιπατητές, νεαροί και παιδιά, νομίζοντας πως κάνουν ρομαντική βόλτα και να θαυμάζουν ηλιοβασιλέματα, μέχρι να δουν το τρένο μπροστά τους!


Υπάρχει, λοιπόν, σαφέστατο ζήτημα ασφάλειας. Κάποιοι από τους περιπατητές του Άλσους, που δεν είναι τακτικοί εδώ, νομίζουν ότι η γραμμή δεν λειτουργεί ακόμη, περνούν το κομμένο συρματόπλεγμα και ανεβαίνουν για να... απολαύσουν τη θέα.


Ο φράχτης έχει πέσει στο έδαφος και με ένα απλό βηματάκι, όποιος θέλει πάει βόλτα στη γέφυρα, η οποία βρίσκεται σε ύψος 30 μέτρων έχει 300 μέτρα μήκος και το εμπορικό τρένο που διασχίζει τη γραμμή φτάνει τα 900 μ.! 

Ο κίνδυνος είναι σοβαρός! Άλλοι, ακόμα χειρότερα, κινούνται δεξιά προς το τούνελ των 900 μ. που περνάει κάτω από το Ποικίλο, με πιθανότητα να συναντήσουν εκεί μέσα το τρένο. Αν κάποιος χάσει την ψυχραιμία του, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.

Πέρα από τους περιστασιακούς περιπατητές, όμως, υπάρχουν και οι τακτικοί "θαμώνες", νεαροί που ανεβαίνουν με τα σπρέι στο χέρι για να κάνουν το χόμπι τους (;). Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες και -φυσικά- έχετε δει και με τα ίδια σας τα μάτια. 

Η γέφυρα εδώ και λίγο καιρό έχει πάρει αυτή την άθλια εικόνα. Τι σκοπό έχει, άραγε, αυτή η μαυρίλα; Οι ίδιοι οι "ζωγράφοι" διακρίνουν κάποιο αισθητικό αποτέλεσμα; Χώρια που σκύβοντας από τέτοιο ύψος για να "φιλοτεχνήσουν" το έργο τους, κινδυνεύουν να πέσουν από τα 30 μέτρα!

Ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά; Ασφαλώς η ΕΡΓΟΣΕ, που αδιαφορεί για την επισκευή τής περίφραξης, ακόμα και την ενίσχυσή της, καθώς και τον έλεγχό της. 

Πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και για έναν άλλο λόγο: Τον ανοιχτό δρόμο θα περπατήσουν κάποτε και οι γνωστοί - άγνωστοι που αφαιρούν από τις γραμμές του ΟΣΕ καλώδια και μεταλλικό εξοπλισμό. Η δουλειά τους στο διπλανό τούνελ θα είναι άνετη και ασφαλής. Τότε, το κόστος των λίγων ευρώ που κοστίζει τώρα η περίφραξη θα γίνει δυσθεώρητο. 

Το περίεργο είναι ότι κατά το τελευταίο διάστημα έγιναν φυτεύσεις γύρω από τα βάθρα της γέφυρας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του περιβάλλοντος, οι οποίες περιφράχθηκαν, ωστόσο δεν πήγαν και ακριβώς δίπλα για να φτιάξουν και την περίφραξη της γέφυρας!!!

Οφείλει η ΕΡΓΟΣΕ να επισκευάσει την περίφραξη για πολλούς λόγους. Επίσης, μια και η γέφυρα κατάντησε καρικατούρα, οφείλει και να την βάψει, αφού γίνει κάποια εικαστική μελέτη. 

Όχι ότι ήταν επαρκής η εικόνα της πριν, με την τσιμεντένια της όψη, αλλά τώρα πια είναι σκέτη δυσφήμιση για την Αθήνα, όντας κυρίαρχη εντύπωση στη δυτική πύλη της.  






ΠΗΓΗ. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου