ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Προς δημοψήφισμα οδεύει η κυβέρνηση - Πιθανή ημερομηνία 5 Ιουλιου 2015 - ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη πρόταση των θεσμών

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-6-2015



Ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το περιεχόμενο της συμφωνίας φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιείται από το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Ο πρωθυπουργός μετά την  επιστροφή του από τις Βρυξέλλες συγκάλεσε έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Λίγο μετά τις 23:00 άρχισαν να προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γ.Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά.

Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, δήλωσε πως πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι για ένα συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος.

Νωρίτερα, το Μαξίμου διαμήνυσε ότι «το επικοινωνιακό game, is over». Ειδικότερα, λίγο πριν αρχίσει το κυβερνητικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι χθες στο Εurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στο κείμενο των θεσμών εντός 24ωρών και τόνισαν ότι όσο η Ελλάδα δεν υποχωρεί οι απειλές υποχωρούν και κερδίζει η λογική.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές κατέστησαν σαφές ότι η Αθήνα απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, καθώς η πρόταση των θεσμών «κρίνεται παντελώς ανεπαρκής» , καθώς όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δεν περιλαμβάνει αρκετή χρηματοδότηση. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρόταση των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν να νομοθετηθούν άμεσα βαθειά υφεσιακά μέτρα, ως προϋπόθεση για πεντάμηνη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται πως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν βασίστηκαν σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς.  

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτές τις αρχές, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών.



ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου