ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βιβλιάριο για όλους τους ανασφάλιστους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-5-2015


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας» που προβλέπει σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο. 




Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με την απόφαση αυτή όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, καθώς σύμφωνα με τον αν. υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, «δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της Κ.Υ.Α είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις».

Επίσης, θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ, από τα οποία θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.

Στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού, που είτε αποκλείονταν από το Σύστημα Υγείας είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας. 



ΠΗΓΗ. newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου