ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΟΑΕΕ - στα 25.000 ευρώ η αύξηση της οφειλής για αίτηση σύνταξης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-5-2015


Η βασική διάταξη θα αυξάνει το ποσό που μπορεί να οφείλουν στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κάνουν αίτηση για σύνταξη.

Σήμερα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη όσοι χρωστάνε έως 20.000 ευρώ και το ποσό αυτό παρακρατείται σταδιακά (όσοι χρωστάνε μεγαλύτερα ποσά πρέπει να πληρώσουν το ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ).



Με βάση τελευταίες πληροφορίες, το ποσό της οφειλής θα αυξηθεί στα 25.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, «υπάρχουν μεγάλες δόσεις κοινωνικής αδικίας στους εγκλωβισμένους αυτοαπασχολούμενους, που έχουν κάνει την αίτησή τους για συνταξιοδότηση, χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση».

Στο νομοσχέδιο -που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα- θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για την απλοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας στα ΚΕΠΑ.

Αναφερόμενος χθες στο θέμα των πρόωρων συντάξεων -που έχει τεθεί από τους εκπροσώπους των θεσμών- ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε πως «θα σεβαστούμε με απόλυτο τρόπο τα θεμελιωμένα και ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα».



ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου