ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2015»

ΣΑΒΒΑΤΟ 9-5-2015

Ένα Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων και Πολιτισμού στην Τεχνόπολις – Γκάζι






Μετά από τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» με την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «ΑθηνόραμαUmami» αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη θεσμική εκδήλωση. 


Παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο και συμβάλλει καθοριστικά στην επαφή τους τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και με τους επαγγελματίες. 

Με περισσότερους από 300 διαφορετικούς εκθέτες για το σύνολο των διοργανώσεων, με 150 περίπου εκθέτες ανά διοργάνωση (πολλοί εκ των οποίων έχουν συμμετάσχει και στα τεσσερα φεστιβάλ που προηγήθηκαν) και με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση θεωρείται από όλους ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Αυτό το θετικό πρόσημο και την εμπιστοσύνη παραγωγών και εκθετών καλούμαστε να τιμήσουμε και να ενισχύσουμε τον Μάιο του 2015 (8, 9, 10/5) στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Ανοιξη 2015» στην Τεχνόπολις -Γκάζι του Δήμου Αθηναίων. 

Όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά 130 Έλληνες παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). 

Τα προϊόντα τα οποία θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ έχουν προηγουμένως δοκιμαστεί από την πιο δυνατή γευσιγνωστική ομάδα αυτή του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr , η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα, και έχουν αξιολογηθεί ότι πληρούν τα ποιοτικά standards που επιβάλλει ο προσανατολισμός της.

Το «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Άνοιξη 2015» ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα. 

Περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις. 

Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον πολιτισμό σαν ένα ευρύτερο σύνολο εντός του οποίου συνυπάρχουν ο υλικός και ο πνευματικός πολιτισμός. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναφέρονται στο θέατρο, στη μουσική και στον χώρο των εικαστικών τεχνών. 

 Είναι επομένως όχι απλά μια γιορτή ελληνικών γεύσεων αλλά γενικότερα , ένα ευρύτερο φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου η αφρόκρεμα της δημιουργικής Ελλάδας συναντάται με το μεγάλο ευαισθητοποιημένο κοινό που ενδιαφέρεται και για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις οι οποίες είναι συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί ανατρέχοντας στο αρχείο του site και στα πεπραγμένα των προηγούμενων εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις- Άνοιξη 2015» θα είναι ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας που θα δημιουργήσει αίσθηση στη σημερινή συγκυρία, στο κρίσιμο σταυροδρόμι ανάπτυξης, ανανέωσης και ανάτασης που χρειάζεται η Ελλάδα. 

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας συμφωνούμε στην αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας και στην ιδέα του «πατριωτικού καταναλωτισμού» την οποία στηρίζει.

Παράλληλες εκδηλώσεις ανά ημέρα

 9 ΜΑΙΟΥ 2015

Μαθήματα Μαγειρικής

12:00
«Βρώμικο» γκουρμέ!
14:00
Χωριάτικη Σαλάτα Low-Tech & High-Tech
17:00
Πίτσα αλα Γκρεκ
19:30
Μαυλιστικές Μους Σοκολάτας
Εργαστήρια γεύσης

12:00
Μια σπάνια Γευσιγνωσία Καφέ με δυσεύρετα Grand Cru από Ρουάντα και Αιθιοπία μέχρι Κολομβία και Παναμά. Πώς να φτιάχνεις τέλειο καφέ φίλτρου και προβολή του εξαιρετικού ντοκυμαντέρ "A Film About Coffee"
14:30
Μάθε να ξεχωρίζεις το καλό λάδι
17:00
Κορυφαίες Γραβιέρες της Ελλάδας, «τυφλή» γευσιγνωσία
19:30
Μπίρες ελληνικής μικροζυθοποιίας-Γευσιγνωσία αλλά και Κοκτέιλ με μπίρα
Μαέστρος της Παράδοσης

12:00
Φτιάχνω το δικό μου Γιαούρτι, Κεφίρ και Αριάνι
14:30
Ντάκος, Ψωμί και Πίτες Βάλτε: τα χέρια στη ζύμη!
17:00
Απίστευτες, απίθανες τάρτες ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό
19:30
Γρανίτα- Parfait- Semifreddo


10 ΜΑΙΟΥ 2015

Μαθήματα Μαγειρικής
12:00 Δεν πετάμε τίποτα – Οικολογική Μαγειρική
14:30 30 χρόνια «Σελήνη» στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ Κυκλάδες Τιμώμενη Περιοχή
17:00 Aπ΄το Ριζότο στο Κριθαρότο και στο ... Φαβότο!
19:30 Απίστευτη μαγειρική με σοκολάτα
Εργαστήρια γεύσης
12:00 Απ τον ανθότυρο και το ανεβατό, στο μανούρι, το ξυνοτύρι και το κατίκι (γευσιγνωσία-ξεχωριστοί τρόποι σερβιρίσματος)
14:30 Γιατί τα ελληνικά μέλια θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο
17:00 Τα πιο περίεργα τυριά της Ελλάδας
19:30 Μάθε τις Κόκκινες Εμβληματικές ποικιλίες
Μαέστρος της Παράδοσης
12:00 Χερίσια Ζυμαρικά Της Ελλάδας (αφτούδια, γκόγκες, πέτουρα, σιουφιχτά, ραβιόλες, κουσκουσάκι)
14:30 Πήζω το δικό μου τυρί και το αρωματίζω
17:00 Η δύναμη και το άρωμα του σιτέματος. Γευσιγνωσία κρεάτων διαφορετικών χρόνων σιτέματος.
19:30 Σπέσιαλ Κρητική Κουζίνα με Θαλασσινά




ΕΣΤΑΛΗ  ΑΠΟ.   ΝΙΚΟ



     














                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου