ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Κατά διαόλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-4-2015



Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ









 Η παντελώς άσκοπη συζήτηση στο Κοινοβούλιο τη νύχτα της Δευτέρας απέδειξε πόσο καλοί παίχτες είναι οι Ευρωπαίοι. Οσοι τους φοβούνται φοβούνται την ίδια τη ζωή, γι' αυτό οι μνημονιακοί μιλούσαν σαν να είχαν υποστεί κάταγμα σιαγώνος.

Η ψευδαίσθηση της αντιπαράθεσης με τους Γερμανούς και η μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάσταση της παράκρουσης δεν κατάφεραν να κρύψουν την κατακόρυφη πτώση της Δημοκρατίας. 
Ποιον κοροϊδεύουμε; 
Προσώρας μόνο η άρχουσα τάξη καταφέρνει να έχει μια αξιοζήλευτη αρμονία σε βάρος ενός λαού που, ενώ έχει καταστραφεί, ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε.
 
Η ταπεινωτική ανάκριση από τους Ευρωπαίους μας περνά αυτόματα στο δικό τους γήπεδο. Η υποταγή στο δεσποτισμό της Γερμανίας το μόνο που καταφέρνει είναι να τρέπει σε άτακτη φυγή τους Ελληνες. 
Μπροστά σε τέτοιου είδους χαμέρπεια, οφείλουμε να δηλώνουμε καθαρά την αποστροφή μας απέναντι στους Γερμανούς. Ο,τι συμβαίνει εις βάρος μας παίρνει το σχήμα εγκλήματος. Κατά τα άλλα, γελάω με την ψυχή μου ως προς την έμφαση που δίνουν οι Ευρωπαίοι στους κανόνες και τους κώδικες ηθικής τους οποίους επικαλούνται.
 
Ο Σαμαράς, όπως κάθε θιγμένος της «ανδρικής σχολής», απεχθάνεται τις ταπεινές δουλειές της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να μας πείσει πως μια φορά πρωθυπουργός για πάντα πρωθυπουργός. 
Δεν μπορεί να συνέλθει, θεωρεί οδυνηρή προσβολή εκ μέρους μας το αποτέλεσμα των εκλογών. 
Περικυκλωμένος από την αβεβαιότητα που του παρέχουν οι βουλευτές του, υποκρίνεται το θύμα σε μόνιμη κατάσταση ψυχικής αναστάτωσης.
 
Οι οπαδοί της καθαρής μετριότητας εκπροσωπούνται επάξια στο κοινοβούλιο από τον Σταύρο Θεοδωράκη. 
Ο ίδιος, φανατικός φιλοευρωπαίος, μ' έναν ιεραποστολικό ζήλο ανησυχεί μήπως οι Γερμανοί μάς θέσουν εκτός Ενωσης. 
 Ορνιθοσκαλίζοντας καθημερινά, κάνει τα αδύνατα δυνατά να τον πάρουν σοβαρά, και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί τώρα που πάμε κατά διαόλου.
 
Αρκούσαν λίγοι ψευδοαπόστολοι της δημοσιογραφίας, η φετιχοποίηση των κανόνων που διέπουν το ποινικό δίκαιο, ο ευσεβισμός, η διαδεδομένη έννοια της συγχώρεσης, και να τοι οι νεοναζί στα έδρανα του Κοινοβουλίου. 
Οι ίδιοι ενόψει της δίκης τους έχουν θάψει τα πάντα, αρχής γενομένης από τις ιδέες τους, που τις απορρίπτουν ως νεανικές. 
Οποιος θάβει τη νεότητά του μπορεί να θάψει το καθετί. Οπως κρυμμένοι περνούν σ' αυτή τη ζωή, κρυμμένοι θα περάσουν και στην άλλη.
 
Τίποτα χειρότερο από έναν συστημικό διανοούμενο. Εκπροσωπεί και στηρίζει την αθλιότητα της καθημερινής ζωής. 
Οφείλει να επινοεί τεχνάσματα, να υπεκφεύγει χωρίς να κλονίζεται. Αυτοί που τον προβάλλουν είναι άνθρωποι του θεάματος, τεχνικοί στο να υπερβαίνουν τις σκληρές ανθρώπινες συνθήκες. 
Ο επαγγελματίας διανοούμενος, με τον τρόπο της κατήχησης και με δεδομένη την εξουσία του καναλιού που τον εκπροσωπεί, παραποιεί το καθετί προς όφελος του αντεστραμμένου κόσμου. 
Αν η φύση μας είναι ταυτόσημη με το επάγγελμα που ασκούμε, καιρός είναι ο Στέλιος Ράμφος να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου