ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Απλήρωτοι οι νοσοκομειακοί γιατροί

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-4-2015


Χρωστούν εφημερίες, νυχτερινά και ρεπό

Στάση εργασίας (8-10 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» αποφάσισαν από κοινού ο Σύλλογος Εργαζομένων (ΣΕΝΕ) και η πενταμελής επιτροπή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο.


Γιατροί και εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» διεκδικούν τις απλήρωτες - εδώ και μήνες - εφημερίες νυχτερινά και αργίες. 

Σε μεγάλο αριθμό γιατρών τα χρωστούμενα από το 2014 ξεπερνούν μέχρι και το Φλεβάρη τις 3.000 ευρώ κατ' άτομο. 

Οι υπερωρίες - ψίχουλα του μη ιατρικού προσωπικού έχουν να πληρωθούν από το Δεκέμβρη του 2014, ενώ για το 2015 η μηνιαία αποζημίωση για υπερωρίες, νυκτερινά, αργίες μειώνεται σε 155.000 ευρώ από τις 195.000 το 2014. 
Επίσης, οι απασχολούμενοι σε προγράμματα voucher διεκδικούν τα χρήματά τους.

Η αυξανόμενη μείωση του προσωπικού οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξάντληση, ενώ τα χρωστούμενα ρεπό στον «Ευαγγελισμό» ξεπερνούν τις 16.000 (πέρα από τις χρωστούμενες κανονικές άδειες παρελθόντων ετών) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία κι ασφάλεια των υγειονομικών, αλλά και για την ασφάλεια των ασθενών.

Την περασμένη Πέμπτη, στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους, ο Π. Κουρουμπλής είπε ότι θα κατατεθεί ρύθμιση στο πρώτο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των εφημεριών και των δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών. 

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Α. Ξανθός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι πιστώσεις έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ενώ οι πιστώσεις για τις υπόλοιπες ΥΠΕ θα κατατεθούν την ερχόμενη Τρίτη και οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους στις 27 Απρίλη.

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών καλεί τους γιατρούς να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων προσανατολιζόμενοι σε επισχέσεις και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με αίτημα την άμεση πληρωμή των εφημεριών, τακτικών και πρόσθετων χωρίς καμιά περικοπή. 

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας συνεχίζουν την επίσχεση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.



ΠΗΓΗ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου