ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Κουλουράκια Σμυρνέικα (πασχαλινά)

                                       
                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                        ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ






ΥΛΙΚΑ

  • 1300 γρ. αλεύρι για όλεςτις χρήσεις                            

  • 8 αβγά χωριστά κρόκους και ασπράδια

  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα

  • 280  γρ.ελαιόλαδο 

  • 3 φακελάκια βανίλια

  • 550 γρ. ζάχαρη

  • Χυμό πορτοκαλιού ελαφρά χλιαρό

  • 3 κουτ. γλυκού αμμωνία ανθρακική

  • ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το ελαιόλαδο.

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε το χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με την αμμωνία και την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπήστε σε μία άλλη λεκάνη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και σε μία άλλη λεκάνη χτυπήστε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.

Βάλτε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κέντρο του αλευριού με το λάδι  και ζυμώστε ελαφρά.

Προσθέστε λίγο λίγο τη μαρέγκα.

Ενσωματώστε το χυμό πορτοκαλιού στο μίγμα της ζύμης και ζυμώστε πάλι ώστε  να γίνει μία αφράτη μαλακή ζύμη.

Πλάστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.

Τοποθετήστε τα σε αλειμμένο ταψί με ελαιόλαδο  αραιά διότι φουσκώνουν.

Τέλος αλείψτε το κάθε κουλουράκι με κρόκο αβγού.

Ψήστε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους170ο C για 20 – 25 λεπτά.


                                                                                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 


ΠΗΓΗ: www.livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου