ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αχαΐα - Στην ιταλική κατασκευαστική GD Infrastutture το έργο Ψαθόπυργος - Ρίο

ΠΕΜΠΤΗ 26-3-2015


Με τη σπάνια για τα σιδηροδρομικά χρονικά έκπτωση του 45% η ιταλική GD Infrastutture κατέστη μειοδότης του διαγωνισμού της ΕΡΓΟΣΕ για το έργο «Κατασκευή Έργων Υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής από ΧΘ 113+000 -12+500 στο Τμήμα Ψαθόπυργος - Περιοχής Ρίου», σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος». 
 
 
Στον διαγωνισμό, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 174 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά επτά εταιρείες, οι οποίες κατέθεσαν προσφορές με σημαντικές εκπτώσεις:
 
- ΜΕΤΚΑ (25%)
- ΑΚΤΩΡ (32%)
- Πόρτο Καρράς (36%)
- J&P Αβαξ (35%)
- Ιντρακάτ (33%)
- ΤΕΡΝΑ (19%)
- GD Infrastrutture (45%).
 
Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:
 
- Την κατασκευή της υποδομής της Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Κορίνθου - Πάτρας από ΧΘ 113+000 έως τη ΧΘ 123+500, καθώς και τη δημιουργία ή και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, το οποίο ακολουθεί παράλληλα τη νέα σιδηροδρομική γραμμή για την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ οικισμών και των παράπλευρων ιδιοκτησιών.
 
- Την κατασκευή του συνόλου των απαιτουμένων υδραυλικών έργων για την προστασία της σιδηροδρομικής γραμμής.
 
- Την κατασκευή οδικών και σιδηροδρομικών γεφυρών.
 
- Την κατασκευή σιδηροδρομικής σήραγγας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Cover and Cut σε Άγιο Βασίλειο και Ρίο.
 
- Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την τοίχων αντιστήριξης των παράπλευρων και κάθετων οδών.
 
Η διάρκεια κατασκευής είναι τρία χρόνια. Θεωρητικά, εάν η σύμβαση υπογραφεί εντός του έτους, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί το 2018. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο κοινοποίησης του πρακτικού στους συμμετέχοντες.
 
Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις κατά του κύρους του διαγωνισμού και οι συνήθεις προσφυγές στη Δικαιοσύνη, η κατακύρωση θα αποτελέσει ζήτημα του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, όταν αυτό οριστεί από το υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών.
 
Η εργολαβία περιλαμβάνεται στο ευρύτερο έργο της κατασκευής της νέας διπλής σιδιροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ρίο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα - Πάτρα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2015.
 
Η συγκεκριμένη εργολαβία, ωστόσο, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» 2014-2020 - "Connecting Europe Facility" (CEF)» στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, όπως και οι λοιπές εργασίες του Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος, αναφέρεται στο τεύχος δημοπράτησης.
 
 
 
ΠΗΓΗ. patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου