ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Aυτές είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που «καίνε» το πορτοφόλι σας

ΠΕΜΠΤΗ 19-3-2015

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος. Δείτε πώς μπορείτε να τον μειώσετε.

Κάποιες συσκευές στο σπίτι καταναλώνουν πολύ ενέργεια βλάπτοντας το πορτοφόλι και το περιβάλλον. 

Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και πάρτε το μέτρα σας!


Ψυγείο    Αν έχετε παλιό ψυγείο ο μόνος τρόπος για να μην καταναλώνετε πολλή ενέργεια είναι να το αντικαταστήσετε. 
Η απόσβεση με τα λεφτά που θα ξοδέψετε θα γίνει μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Ένας τρόπος για να κάταλάβετε αν το παλίο σας ψυγείο ξοδεύει παραπάνω ενέργεια είναι να βάλετε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και να την κλείσετε. 

Αν το χαρτί μένει στη θέση του τότε η πόρτα είναι καλά κλεισμένη. Διαφορετικά χρειάζεται αλλαγή. Τέλος, προσπαθήστε να μην ανοίγετε συνεχώς το ψυγείο σας και αν το ανοίγετε να μην το αφήνετε για πολλή ώρα ανοιχτό.

Πιστολάκι   Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι το πιστολάκι είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα συσκευή. Το καλό είναι ότι δεν το χρησιμοποιούμε συχνά και το καλοκαίρι που ΄πλησιάζει ακόμη λιγότερο.

Συσκευές σε αναμονή    Όταν έχουμε τις συσκευές σε αναμονή ξοδεύουμε ρεύμα χωρίς να το καταλάβουμε. 
Τηλεόραση, υπολογιστής, tablets και τα κινητά μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Φροντίστε να κλείνετε όλες αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και να τις βγάζετε από την πρίζα όταν πηγαίνετε για ύπνο.

Αφυγραντήρας    Πρόκειται για μία συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα. Το πόση ενέργεια θα καταναλώνει εξαρτάται από την ώρα που δουλεύει και από το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί. 

Για να μην καίτε πολύ ρεύμα και να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας μπορείτε να κλείνετε το δωμάτιο (τις πόρτες και τα παράθυρα) στο οποίο έχετε τοποθετήσει τον αφυγραντήρα. 
Καλό είναι να ξέρετε πως αν υπάρχει υγρασία σε ένα ολόκληρο σπίτι ένας αφυγραντήρας δεν μπορεί να την αφαιρέσει από παντού.

Θερμοσίφωνας     Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε ντους. 

Για να μην ξοδεύετε πολύ ρεύμα πρέπει να μειώσετε την θερμοκρασία στον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα. 

Προφανώς δεν πρέπει ποτέ να τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό και προσπαθήστε να κάνετε πιο σύντομα ντους.

 Κλιματιστικό     Το κλιματιστικό καίει πολύ ρεύμα. Γνωρίζετε ποια είναι, όμως, η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να βάζετε στον κλιματισμό; 

Η σωστή θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.



ΠΗΓΗ. seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου