ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μας κυβερνάει server! - Διαβάστε την απόρρητη αλληλογραφία που κυκλοφορεί

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-1-2015




Στα γραφεία του HOT DOC έφτασε ένας φάκελος που περιέχει μια σειρά από e-mails τα οποία έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας. 

Τα e-mails είναι γνήσια, αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Το περιεχόμενό τους είναι συγκλονιστικό. Αποδεικνύονται οι τρόποι με τους οποίους η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα.

Όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος εμφανίζοντας μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. 

Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι, όπως επίσης ομολογείται, να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο.

Το ύφος και το ήθος της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας έχει και αυτό τη δική του σημειολογία, αφού τριτοκλασάτοι υπάλληλοι καθιστούν τον εαυτό τους απαραίτητο στον πρωθυπουργό μέσα από γλοιώδες υμνολόγιο και δουλοπρέπεια στο πρόσωπό του.

Με τον πιο αδρό τρόπο αποδεικνύεται πως όσα ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν εθνικό σχεδιασμό αλλά αποφάσεις ενός κλειστού κύκλου που δεν έχει ούτε θεσμικό ρόλο, ούτε κοινωνική ανησυχία. 

Η χώρα διοικείται από παραθεσμικό κέντρο το οποίο δεν ελέγχεται από το Κοινοβούλιο αλλά ούτε και από την κυβέρνηση.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας. Δεν πρόκειται για προσωπική αλληλογραφία, αλλά για αποδεικτικά στοιχεία μιας ανθρωπιστικής καταστροφής που γίνεται μεθοδευμένα. 

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση εν αγνοία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Δεν γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα.

Απομένει στον κύριο Σαμαρά όχι μόνο να απαντήσει, αλλά και να αποδείξει πως το προσκύνημά του για το Charlie Hebdo και την ελευθερία του Τύπου στο Παρίσι, είναι ουσιαστικό. Αν αποφασίσει να στείλει και πάλι τη "Δικαιοσύνη" εναντίον μας ή τους Παναθηναϊκάκηδες, όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αποτρέψει, αλλά θα γίνει για μια ακόμη φορά διεθνώς ρεζίλι.




ΠΗΓΗ. koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου