ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αστικά φύκια για ευρωαριστερές κορδέλες... Της Λιάνας Κανέλλη

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-1-2015


Προσοχή, ψηφοφόροι, σύντροφοι, φίλοι, ακόμη κι οχτροί! 

Ηρθε η ώρα του γέλιου και του γελοίου στην προεκλογική εκστρατεία. Μπαίνουμε στο πιο επικίνδυνο, πονηρό και χυδαίο κομμάτι της... δημοκρατικής κατηφόρας. 

Με σποτάκια και δηλώσεις πυροτεχνήματα. Με βρισιές και συγνώμες. Με αναγωγή των εννοιών σε εργαλεία μιας αφόρητης προπαγάνδας. Τη λένε νέα. Σε ήθος και ύφος. Μπα! 

Παμπάλαιο το πες πες κάτι θα μείνει. Μπουκώνεις, απαυδίζεις, βαρυγκομάς, κάπου κάπου ογκώνεις με τη μοντερνιά της ξετσιπωσιάς. 

Αλλά όταν έχεις και διμέτωπο με τα ψεύτικα και τα κάλπικα, ας έχουμε το σφυρί και το δρεπάνι μας καθαρά κι έτοιμα να θερίσουν τα ζιζάνια της αυταπάτης, τα μάτια ορθάνοιχτα και τα δόντια σφιγμένα. 

Γιατί μες στη θολούρα και τις κραυγές των ημερών, μονοκαλλιέργεια την πήραν την αυταπάτη και τη σκορπάνε σα χρυσόσκονη πάνω απ' τα στέρφα χωράφια της πραγματικότητας, αυτοί που έρχονται ως μεσσίες να μας ταΐσουν ψιχουλάκια σαν τα τουίτερ ψηφαλάκια, για να μετατραπούμε σε αγαθά συριζοπουλάκια.

Αμα ακούς τον επερχόμενο πρωθυπουργό, τον παράκλητο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ευρώ, να σου λέει πως άμα τους ψηφίσεις, θα αποκτήσεις θετική ψυχολογία σαν κι αυτή που χρειάζεται η αγορά και το χρηματιστήριο για να στην πέφτουν, ε! από Γιάννης γίνεσαι Γιαννάκης, πολύχρωμος αριστερός. 

Αμα ακούς και τις δεξιές φωνές που γίνανε αριστερές επειδή τώρα μπορούν να σου τυπώσουν τα λεφτά που δεν έχεις... Αμα γενικώς ακούς φωνές πως σου κλήρωσε να σώσεις την Ευρώπη, το κοινό σου σπίτι, καίγοντας το δικό σου, τότε ανάμεσα στην πλάκα και τα ιντερνετικά αστειάκια, την πατάς. 

 Θαρρείς πως δε θα ξημερώσεις κοψοχέρης, που λέγανε παλιά. Δεν παίρνεις πρέφα πως έχεις βάλει και τα δυο σου χέρια στη νέα μηχανή του εκλογικού κιμά...

Το Κόμμα και τα μάτια μας κι αυτή τη φορά πιο αποφασιστικά, σε πονηρότερους από το '12 καιρούς. 
Με τα χρυσαύγουλα να φέρονται ξαφνικά σα λύκοι του καναπέ, θηρία - κατοικίδια που τρέφονται μόνο με την ξηρά τροφή της ψήφου των ξεχασμένων αγανακτισμένων. 
 
Με τους οπορτουνιστές κάθε λογής και κοπής να κάνουν κωλοτούμπες, και να σου ζητάνε να το δεις σα νέο άθλημα, αυτό της συνενοχής, αν θες να διαχειριστείς τη φτώχεια σου και να διακριθείς. 
 
Απ' το πάρ' τα όλα στο δώσ' τα όλα, ειδικά οι νέοι με το σύνδρομο στέρησης ονείρων, που η αντικομμουνιστική ευρωαριστερά θεραπεύει με κουπόνια εργασίας - κατανάλωσης, εμπορευματοποιώντας το δικαίωμα στη δουλειά, κινδυνεύουν να πέσουν στο φωταγωγό της απογοήτευσης, ζαλισμένοι απ' το ιδεολογικό «παρκούρ» (εκείνο το θεαματικό σανιδοτρέξιμο και άλμα στα άθλια τσιμέντα των ξεφτισμένων πόλεων που πνίγουν τα νιάτα).
 
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση μοιάζει με καρναβάλι εντυπώσεων που σκάνε σα βαρελότα και πυροτεχνήματα σε κατάμαυρο για το λαό ουρανούς. 

Μας είπαν να πάμε μαζί τους, για να γίνει πιστευτό ότι έρχεται ανάσταση κι άλλη τάξη στην εξουσία!!! Να γίνουμε το άλλοθι πορφύρα στη διαχειριστική αρχομανία που πουλάει αστικά φύκια για ευρωαριστερές κορδέλες... Θα μας πουν κι άλλα πιο επικίνδυνα κι ενδεχομένως και ψιθυριστά όπου χρειάζεται. 

Το θάρρος μας απάντηση στο θράσος όλων εκείνων που φοβούνται πιο πολύ κι απ' τον καιρό το Κόμμα παντός καιρού, το ΚΚΕ. 

Ο... φιλικός αντικομμουνισμός είναι πλέον ξεσκεπασμένος και ορατός. Και... επαρκώς αντι-αριστοφανικός όταν μπλέκει όρνιθες με κουτορνίθια. 

Ως την κάλπη, την ερχόμενη Κυριακή, απτόητοι στη μάχη τη δυνατή. 

Για ψήφο συνειδητή, αγωνιστική, απαιτητική, κομμουνιστική, καλόν αγώνα πέρα κι έξω απ' τα ίδια με τους ίδιους και τα ίδια με τους άλλους!



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου