ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Κλειστό το ένα τρίτο των καταστημάτων στην Αθήνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-1-2015


 
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την οποία στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων έχει μειωθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. 




Ομως, η «κατάρρευση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται», όπως αναφέρει η έκθεση, κάτι που αποτυπώνεται στα κλειστά καταστήματα στον Πειραιά, την Καλλιθέα και τη Νέα Ιωνία, περιοχές στις οποίες είναι υψηλό το ποσοστό των «λουκέτων».

Παράλληλα, στην έρευνα επιβεβαιώνεται η τάση να συγκεντρώνονται οι ενεργές επιχειρήσεις στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους και στο στενό πυρήνα του εμπορικού κέντρου, κάτι που συνεπάγεται την ερήμωση των άλλων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, η αγορά της Πατησίων δείχνει μεγαλύτερη αντοχή στην κρίση, και εμφανίζει σημαντικά μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων από τις υπόλοιπες ζώνες, μόλις 13,5%, το οποίο και ενώ αντιθέτως τα Εξάρχεια και οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας και όλες οι ενδιάμεσες κάθετες και παράλληλες οδοί), συγκεντρώνουν τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα». 

Παράλληλα, το παραδοσιακό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας διατηρεί ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό λουκέτων.

Στον Πειραιά η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων στις τρεις εμπορικές ζώνες της πόλης κυμαίνεται μεταξύ 30,5% - 42,8%. 

Η Καλλιθέα από την άλλη μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενιαία ζώνη... λουκέτων, καθώς οι κλειστές επιχειρήσεις της περιοχές εξακολουθούν να αγγίζουν το 40%. 

Στην Κηφισιά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων φτάνει στο 23%, ενώ στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι στο 18,3%. 
Στη Νέα Ιωνία το ποσοστό φτάνει στο 21,1%, εμφανίζοντας μείωση, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό στη Νέα Ιωνία (13,7%).


ΠΗΓΗ.  matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου