ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κύρτσος - Νέα μείωση στις συντάξεις για να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5-1-2015



Ο κος Κύρτσος, εκδότης και ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, προηγουμένως δε υποψήφιος για την Ελληνική Βουλή με το Κόμμα του κ Καρατζαφέρη, μίλησε για «οργανωμένη, δίκαιη και αναπόφευκτη μείωση των συντάξεων».





Οι συντάξεις σύμφωνα με τον μεγαλοεκδότη Κύρτσο «τραβάνε» 13 με 14 δις το  χρόνο από τον προϋπολογισμό, ενώ, σύμφωνα με τις εντολές της τρόϊκας, πρέπει να πέσουν στα 11 δις, προκειμένου να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα. 
Διαφορετικά το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο.

Προφανώς ο κος Κύρτσος φαίνεται να αγνοεί τις απόψεις οικονομολόγων, όπως οι Krugman, Stiglitzκαι άλλοι, που λένε ότι το χρέος δεν είναι ούτως ή άλλως βιώσιμο και πρέπει να μειωθεί. 

‘Αφενός, όσο συνεχίζουν οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς των εργαζομένων, όσο μειώνονται οι κοινωνικές παροχές, η Ελληνική οικονομία θα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην ύφεση. Αφετέρου, η εξυπηρέτηση των δανειστών με 6 δις το χρόνο είναι αβάσταχτη.

Το πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο αναφέρεται ο «οικονομολόγος» Κύρτσος δεν προέρχεται από την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά από την καταλήστευση  των Ελλήνων εργαζομένων, των μικρο-επαγγελματιών και των συνταξιούχων. 

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως σκόπιμα δεν το λαμβάνει υπόψη του ο βολεμένος και υψηλά αμειβόμενος ευρωβουλευτής.

Ας μη διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι ο κος Κύρτσος ενήργησε σαν «λαγός» της ΝΔ. Προανήγγειλε τη μείωση των συντάξεων, την οποία το κόμμα  δεν παραδέχεται ανοικτά λόγω εκλογών. 

Είναι όμως από τις πρώτες επιλογές της αν ξαναβγεί στην κυβέρνηση, μαζί βεβαίως με τις ομαδικές απολύσεις και το λόκ άουτ, όπως ανέφερε περήφανη την προηγούμενη εβδομάδα η Ντόρα Μπακογιάννη.


Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ας το έχουν υπόψη τους αυτό όταν θα βρεθούνε μπροστά στην κάλπη στις 25 Γενάρη.



ΠΗΓΗ. gkatzios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου