ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΛΛΙΑ - ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ «ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΣ»... ΠΑΓΚΑΚΙΑ

ΤΡΙΤΗ 6-1-2015




Η απόφαση της δημοτικής αρχής στην πόλη Περπινιάν της νότιας Γαλλίας, να ξηλώσει τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους για να μην εγκαθίστανται άστεγοι σε αυτά, πυροδότησε νέο κύκλο στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το πρόβλημα των άστεγων στη χώρα.



Η δημόσια αντιπαράθεση ξεκίνησε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν στην πόλη Ανγκουλέμ τοποθετήθηκαν περιφράξεις στα παγκάκια, τα οποία βρίσκονταν μπροστά από μία εμπορική έκθεση. 

Στη διαμάχη που ξεκίνησε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν μέρος και στελέχη πολιτικών κομμάτων, με μία μερίδα εξ αυτών να χαιρετίζουν την ενέργεια ως «μία απάντηση στην αντικοινωνική συμπεριφορά και την επιθετική επαιτεία». 

Από την άλλη μεριά, πολλοί πολιτικοί καταδίκασαν την κίνηση ως «μια ντροπιαστική ενέργεια και ένδειξη προκατάληψης σε βάρος των αστέγων». 
Οι περιφράξεις αποσύρθηκαν «προσωρινά» από την 26η Δεκεμβρίου.

Την απόφαση της δημοτικής αρχής της Περπινιάν, έφερε, τώρα, στη δημοσιότητα μία περιβαλλοντική οργάνωση. 

«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» υποστήριξε ο Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης France Nature Environnement.

Ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ανήκει στο δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Περπινιάν, επικεφαλής του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, Πιερ Παρά, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είχε «ξηλώσει 5 ή 6 παγκάκια».

«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους» υποστήριξε.

Το σχέδιο της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τον Παρά, είναι να αντικαταστήσει τα τετραθέσια παγκάκια από καθίσματα μίας θέσης, ώστε να ξεκουράζεται μεν ο κόσμος κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως να «μην επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν».

«Εάν δε βλέπουμε τους φτωχούς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φτώχεια» ήταν η απάντηση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου