ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι -Αν ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, θα επιδιώξουμε άλλη συνεργασία με την Ελλάδα - Ανησυχεί η Κίνα για τον ΟΛΠ

ΠΕΜΠΤΗ 29-1-2015


 

Εάν ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επιδιώξουν άλλη συνεργασία με την Ελλάδα, λέει ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου, Βλ. Γιακούνιν.
 





Η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων είναι έτοιμη να αναζητήσει διαφορετικές εκδοχές συνεργασίας, σε περίπτωση, που ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις μεταφορικών εταιρειών της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου και θεωρούμενος προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

«Εάν αποφασιστεί να συνεχιστούν (οι ιδιωτικοποιήσεις), θα συμμετάσχουμε. 

Εάν αποφασιστεί να μη γίνει η ιδιωτικοποίηση, θα δούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει τις σιδηροδρομικές της εταιρείες και εάν μπορεί εδώ να εμφανιστεί δυνατότητα για κοινή συνεργασία», είπε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ανησυχία στην Κίνα για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη "μεγάλη ανησυχία του" για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που ανακοινώθηκε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κινεζικός όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

"Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του Τύπου ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα ανακοίνωσε στις 28 Ιανουαρίου ότι διακόπτει την ιδιωτικοποίηση του λιμένος του Πειραιά. Αυτό μάς ανησυχεί πολύ" δήλωσε ο ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

"Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco" δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε χθες από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας. «Το 2008, ο όμιλος Cosco εξασφάλισε μία σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη των δύο κύριων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Πειραιώς. 

Αυτό το πρόγραμμα είναι υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και θεωρούμε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα παραμείνουν προσηλωμένες στη συνέχιση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αφού προσκομίζει ωφέλειες και για τους δύο λαούς» δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσουνγίνγκ.



ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου