ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Από το 2015 στο… 1981

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-1-2015



Του Νίκου Μπογιόπουλου











Παρακαλούμε την προσοχή σας. Κυρίες και κύριοι οι ώρες είναι κρίσιμες, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. 

Εξηγούμαστε:

    Η Ελλάδα απειλείται από «κίνδυνο αλλαγής καθεστώτος». 
Το άλλο καθεστώς (αυτό που θα έρθει) θα επιφέρει «κατάργηση της ιδιοκτησίας». Θα κάνει πλάτες σε «αναρχικούς εμπρηστές». 
Θα επιβάλλει «τάγματα εργασίας και πλύση εγκεφάλου». Θα φέρει «δήμευση των επιχειρήσεων χωρίς να καταβάλει ούτε δραχμή». Αφήστε, δε, που θα προκαλέσει «ακρίβεια και έλλειψη αγαθών»…

    Επίσης: Αυτό που θα επέλθει στην Ελλάδα «δεν παρέχει καμία εγγύηση ότι θα επιβιώσει η Δημοκρατία». Μιλάμε για ένα «καθεστώς ανάλογο με αυτό που εγκατέστησε ο Αγιατολαχ Χομεϊνί στην Περσία». Που θα επιφέρει την«απομόνωση». Που θα αναγκάσει την Ελλάδα να «ακολουθήσει την τύχη του Λιβάνου».

    Κυρίες και κύριοι: Αν πάψουν να μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν τότε οι εταίροι «θα μας κλείσουν όλες τις πόρτες». Θα ζήσουμε «το μακελειό ενός αναπόφευκτου πολέμου». Θα ριχτούμε ως λαός και ως έθνος στο«σκοτεινό μεσαίωνα». 
Η Ελλάδα – αδέλφια – θα γίνει ένα «αναρχούμενο και καταποντιζόμενο κράτος».
     
Με δυο λόγια, και χωρίς καμία διάθεση εκβιασμού ή τρομοκράτησης, όσα μας περιγράφουν μόνο έτσι μπορούν να περιγραφούν:  
«Θα έχουμε την τύχη του λαού του Αφγανιστάν»…

    Όλα τα προηγούμενα, φίλες και φίλοι, είναι – μερικά μόνο – απ’ όσα έλεγε η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος την παραμονή των εκλογών του… 1981.

    Αυτά θα πάθαινε η Ελλάδα, έλεγε τότε η ΝΔ, αν ερχόταν στη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ (με το οποίο σήμερα η ΝΔ συγκυβερνά)…  

                                                                              *** 
    Ας πάμε τώρα στους άλλους. Έλεγαν τότε:
  • «Η ένταξη στην ΕΟΚ υπήρξε τεράστιο οικονομικό σφάλμα, που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στη χώρα. Γι΄ αυτό επείγει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Κοινότητα με αντικείμενο την τροποποίηση του καθεστώτος των εμπορικών σχέσεων…»
    Ποιός ήταν αυτός που υποσχόταν – τότε – «διαπραγματεύσεις» με την ΕΟΚ ώστε να διορθωθεί το «τεράστιο οικονομικό σφάλμα» της ένταξης της Ελλάδας σε αυτήν; Ήταν ο κύριος… Γιάννος Παπαντωνίου!  

    Έλεγαν επίσης:
  • «Θα μπορούμε ενδεχόμενα να καταργήσουμε τις επαχθέστερες από τις δεσμεύσεις που μας επιβάλλει η εισδοχή μας στην ΕΟΚ ή και να φύγουμε από την ΕΟΚ, αν το αποφασίσει ο ελληνικός λαός». 
    Ποιός ήταν αυτός που υποσχόταν «κατάργηση» των επαχθέστερων των δεσμεύσεων λόγω της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ ή ακόμα και έξοδο από την ΕΟΚ; Ήταν ο κύριος… Θεόδωρος Πάγκαλος!

    Έλεγαν επίσης:
  • «Η ΕΟΚ, στις παρούσες συνθήκες, είναι η ΕΟΚ του μονοπωλιακού κεφαλαίου, είναι ο μηχανισμός εμπέδωσης της κυριαρχίας του αμερικανο-γερμανικού καπιταλισμού στην Ευρώπη».
    Ποιός τα έλεγε αυτά για την ΕΟΚ (και τα έλεγε στην «Le Monde Diplomatique»τον Νοέμβριο του 1977); 
Ήταν ο ίδιος που μετά το 1981, έλεγε τα άλλα. Ότι, δηλαδή, «η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ για να μείνει»
Ήταν – φυσικά – ο Αντρέας Παπανδρέου…
***
    Όποιος επιθυμεί να έχει καλύτερη εικόνα του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης, τότε, το 1981, παραπέμπουμε στην πολύ αναλυτικότερη δουλειά που έχουν κάνει οι συνάδελφοι του «Ιού» στην «Εφημερίδα των Συντακτών»(ios@efsyn.gr, 31/8/2014) και ο Δ.Μηλάκας στο http://www.imerodromos.gr, 14/12/2014.
     
Από πλευράς μας θα περιοριστούμε σε μια και μόνο (απολύτως αναγκαία θεωρούμε) επισήμανση: 
                   Σήμερα το ημερολόγιο δείχνει 2015…




ΠΗΓΗ. imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου