ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Η Ρωσία έχει έτοιμο υπερηχητικό υπερόπλο σε απάντηση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας

ΣΑΒΒΑΤΟ 6-12-2014



Η Ρωσία έχει την ικανότητα και μπορεί να εφαρμόσουν «καινοτόμες λύσεις» για την άμυνα της χώρας, δήλωσε, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.





«Αμφιβολία δεν υπάρχει, και η δυνατότητα, για καινοτόμες λύσεις στον τομέα της άμυνας στην
Ρωσία είναι εφικτή », δήλωσε ο Πούτιν.
«Έχουμε μιλήσει πολύ στο θέμα αυτό για την (δημιουργία της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας), και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, παρά μόνο θα πω ένα πράγμα. Δεν έχουμε την πρόθεση να εμπλακούμε σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, αλλά την ίδια στιγμή (θα) εξασφαλίσουμε αξιόπιστα και εγγυημένα την άμυνα της χώρας μας, υπό νέες συνθήκες », δήλωσε ο Β.Πούτιν , αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.

Για να βοηθήσουμε στην μετάφραση των δηλώσεων του ρώσου προέδρου , «η Ρωσία θέλει να πει ο Πούτιν, διαθέτει ήδη ένα εξελιγμένο οπλικό σύστημα, το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται , αλλά αυτό που είναι απολύτως σαφές είναι ότι αυτό το οπλικό σύστημα είναι άκρως αποτελεσματικό.


Στη Ρωσία έχει εκπονηθεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης υπερ-υπερηχητικών όπλων. Στην εκπόνηση του προγράμματος ήδη συμμετέχουν περισσότερες από 60 επιχειρήσεις.

Οι εργασίες εκπόνησης υπερ-υπερηχητικών πυραύλων πραγματοποιούνταν ακόμα στην ΕΣΣΔ. Αρχίζοντας από το 2009 οι έρευνες σ’ αυτόν τον τομέα ξανάρχισαν κατόπιν παραγγελίας του Υπουργείου Άμυνας.

Πρόκειται για ένα καθολικό στοχευμένο πρόγραμμα δημιουργίας υπερ-υπερηχητικών όπλων. Κεντρικός φορέας, στον οποίο ανατέθηκε η διεκπεραίωση των εργασιών και ο συντονισμός είναι ο όμιλος «Tacticheskoe Raketnoe Voruzhenie» («Τακτικός πυραυλικός εξοπλισμός»). 


Η εκπόνηση υπερ-υπερηχητικών οπλικών συστημάτων στη Ρωσία δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο, καθώς η αρχή είχε τεθεί από τον προηγούμενο αιώνα, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο στο Pentapostagma.gr.

Πρόκειται για τη δοκιμή του προηγμένου υπερ-υπερηχητικού πυραύλου του αποκαλούμενου ως AHW (Advanced Hypersonic Weapon) .


Ο πύραυλος δύναται να φτάσει σε χαμηλή τροχιά εξωατμοσφαιρικά και στη συνέχεια να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα αρκετών χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα για να πλήξει τον στόχο του.


Η απόσταση που θα καλύψει ο υπερπύραυλος είναι 6 276 χλμ. και η ταχύτητά του 5 mach περίπου και ο χρόνος που θα μεσολαβήσει από την εκτόξευση μέχρι την προσβολή δε θα υπερβαίνει τα 30 λεπτά.


Ο νέος αυτός πύραυλος συνιστά κρίσιμο συστατικό του προγράμματος παγκόσμιας κρούσης σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί μια νέα γενιά όπλων τα οποία θα μπορούν να κτυπούν οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης και συμβατικό φορτίο.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επίσης ανέθεσε στο Υπουργείο Άμυνας την ανάπτυξη ενός συστήματος αυστηρού ελέγχου επί της χρήσης των πόρων που διατίθενται από το κράτος για την άμυνα .


«Έχω δώσει εντολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να αναπτύξουν ένα σύστημα αυστηρού αποτελεσματικού ελέγχου των δαπανών στην άμυνα. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να λειτουργεί και να ελέγχει όλη την αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.


Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στο Σότσι με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και την ανώτατη ηγεσία, αλλά και τους επικεφαλείς των κορυφαίων αμυντικών επιχειρήσεων, της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας , ζητήθηκε η επιτάχυνση των προγραμμάτων και η πλήρης απεξάρτηση από την δύση .





ΠΗΓΗ. poikilotropos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου