ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ξηλώνουν λίγο - λίγο την κυριακάτικη αργία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-2014


Και «με το νόμο» θα ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή 28 Δεκέμβρη, αφού με τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα, η κυβέρνηση πρόσθεσε κατ' απαίτηση των επιχειρηματιών του κλάδου, ακόμα μια Κυριακή - την τελευταία του έτους - στις επτά Κυριακές του ν. 4177/2013, για τις οποίες ήδη έχει νομοθετήσει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.




Χαρίζοντας την τελευταία Κυριακή του έτους στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση στην κυριακάτικη αργία. 

Στο μεταξύ, αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει προσωρινά αναστείλει την υπουργική απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε εννιά τουριστικές περιοχές της χώρας. 

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, γίνεται ακόμα σαφέστερο πως όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, κυβέρνηση και εργοδότες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των εμποροϋπαλλήλων.

Στο μεταξύ, άνοιγμα των καταστημάτων πέντε επιπλέον Κυριακές το χρόνο, αποφάσισε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με την ανοχή της πλειοψηφίας σε ΟΕΒΕ και του Εμπορικό Σύλλογο. Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει τη στάση τους, που δίνει άλλοθι στην αντιπεριφέρεια.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των λειτουργικών εξόδων των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που είναι ήδη πνιγμένοι στα χρέη, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο και θα επιταχύνει τη μεταφορά του τζίρου από τα μικρομάγαζα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου επιταχύνοντας τον αφανισμό τους».



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου