ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ - Απαράδεκτες συνθήκες για τους εργαζόμενους στο Mηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-11-2014


Καταντάει μονότονο να ασχολούμαστε πλέον με τα αυτονόητα. Και δεν θα αναφερθούμε σε κυκλώματα εργασίας κλπ  αλλά αποκλειστικά στις συνθήκες εργασίας στο ΜΑΙ (Mηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη)
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε δραστική μεταβολή των καιρικών συνθηκών με χαμηλή θερμοκρασία και βροχοπτώσεις.

Το αναμενόμενο και το φυσιολογικό είναι οι εργαζόμενοι να μην κρυώνουν(τουλάχιστον ) στον εσωτερικό χώρο του ΜΑΙ Δυστυχώς για τους εργαζόμενους , δεν λειτουργεί η θέρμανση στο κτίριο του μηχανοστασίου που συστεγάζονται πολλές υπηρεσίες  από όλο τον όμιλο ΟΣΕ καθώς δεν υπάρχει πετρέλαιο  στην δεξαμενή αλλά και γιατί δεν εκκινεί ο καυστήρας .

Με  εξωτερική θερμοκρασία 8 βαθμών  κελσίου την ημέρα και σημαντικά χαμηλότερη την  νύχτα όλοι οι εργαζόμενοι στο κτίριο βολεύονται με τα κλιματιστικά που έχουν να καθαριστούν εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι αναγκασμένοι να υπομένουν την δυσοσμία που αναδίδουν λόγω της έλλειψης συντήρησης τους αλλά και την χαμηλή αποδοσή τους(όσα δουλεύουν)

Στην αίθουσα- η οποία ανακαινίστηκε πρόσφατα με προσωπική εργασία συναδέλφων μηχανοδηγών- έκαναν την εμφανισή τους και πάλι τα... γνωστά τρωκτικά .

Αν είναι δυνατόν πια να χρειάζεται να ζούμε και να δουλεύουμε  ανάμεσα σε ποντίκια λες και είμαστε πολιορκημένοι σε μεσαιωνικό κάστρο...

Φυσικά ούτε λόγος για πόσιμο νερό καθώς είναι αδύνατον να το διακινδυνεύσει κανείς και να δοκιμάσει να πιεί από την βρύση .Ακόμα περιμένουμε τον ψύκτη νερού με τα ειδικά φίλτρα για να σταματήσουμε να πληρώνουμε το νερό μπουκαλάκι το μπουκαλάκι και να μην κινδυνεύουμε από μολυσμένο νερό.

Οι τουαλέτες στο ΜΑΙ θα προκαλούσαν εκπομπές επί εκπομπών στην τηλεόραση αν τραβάγαμε με κάμερα την καταστασή τους . Απόλυτη ντροπή ειδικά τώρα που έχουμε και γυναίκες συναδέλφους στο μηχανοστάσιο.

Δεν συζητάμε για άλλα μικροπράγματα οπως σαπούνι ή χαρτί.Αυτά είναι ξεχασμένα εδώ και καιρό.

Πριν  πολύ λίγο καιρό είμασταν στα μαύρα  σκοτάδια και χρειάστηκε  να περάσει πάνω από χρόνος για να μπούν φώτα για να βλέπουμε την είσοδο του κτιρίου.
Ολα τα παραπάνω είναι υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους
δηλαδή θέρμανση,πρόσβαση σε πόσιμο νερό και καθαρό περιβάλλον.

Ο τεχνικός ασφάλειας και υγιεινής τι έχει να πεί για αυτή την κατάσταση; Τα θεωρεί κανονικά και σύννομα;


Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι παράνομα και καλά θα κάνει να προσέχει που βάζει υπογραφές
Απευθυνόμαστε προς πάσα κατεύθυνση και αναμένουμε παρεμβάσεις για την επίλυση του θέματος. Ειδάλως θα προβούμε σε επίσημες καταγγελίες και όπου βγει.





ΠΗΓΗ. osedriver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου