ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Κινητοποίηση των συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας

ΠΕΜΠΤΗ 20-11-2014


Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι απαιτώντας μεταξύ άλλων: Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. 

Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. 
Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Νωρίτερα οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ – ΟΤΑ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 

Αμέσως μετά πορεύτηκαν δυναμικά στο υποργείου φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».
Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τη στάση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση που αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να συναντηθεί μαζί τους. 

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα στον οποίο διεμήνυσε ότι εάν δεν κλειστεί ραντεβού με τον Γιάννη Βρούτση, την άλλη Τετάρτη 26 Νοέμβρη, στις 10 π.μ.  θα συγκεντρωθούν εκ νέου στο υπουργείο Εργασίας. 

Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, ενώ στις 10 Δεκέμβρη διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας στις 6 μ.μ. και καθιστική διαμαρτυρία.
Σε ανακοίνωσή τους για την άρνηση του υπουργού να συναντηθεί μαζί τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις τονίζουν:
«Για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Εργασίας αρνήθηκε επιδεικτικά να δεχθεί την αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν πάνω από 2,5 εκατομ. συνταξιούχων όλων των ταμείων.

Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της κυβέρνησης που δια του Υπουργού εργασίας κλείνει τ’ αυτιά στη δίκαιη φωνή των συνταξιούχων πάνω στα δίκαια προβλήματα που δημιούργησαν οι ατελείωτες περικοπές στις συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, στη 13η, 14η σύνταξη που μαζί με την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στέλνουν τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια.

Η προτροπή του πρωθυπουργού να δεχθούν οι Υπουργοί, τους συνταξιούχους και ειδικά ο κ. Βρούτσης αποδείχθηκε κενό γράμμα.

Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι οι συνταξιούχοι κάθε βδομάδα θα βρίσκονται κάτω από το Υπουργείο Εργασίας μέχρι να πειστεί ότι πρέπει να δεχθεί τους εκπροσώπους του συνταξιουχικού κινήματος που εκπροσωπείται από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Καλούμε τους συνταξιούχους να στηρίξουν και αυτόν τον αγώνα που θα ακυρώσει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την άρνηση της να κουβεντιάσει και να δώσει λύση στα άμεσα προβλήματα των συνταξιούχων.

Η συνέχεια θα δοθεί και στις 10/12/2014 έξω από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στις 6:00μ.μ. »






ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου