ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΣΕ - Εγκρίθηκαν 162 προσλήψεις μονίμων- Η κατανομή των θέσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-11-2014




Την πρόσληψη 162 ατόμων, που θα καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών του σε προσωπικό, ενέκρινε κατά την χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. 



Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις μηχανικών, σταθμαρχών και τεχνικών, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Ειδικότερα οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν αφορούν:
  • -33 θέσεις στον κλάδο των μηχανικών.
  • -60 θέσεις στον κλάδο κυκλοφορίας (σταθμάρχες – κλειδούχοι).
  • -53 θέσεις στον θέσεις στον κλάδο τεχνικής υποστήριξης (προσωπικό γραμμής- ΤΜΚ-ΤΗΕ).
  • -14 θέσεις στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης (διοικητικό –οικονομικό).
  • -2 θέσεις γιατρών εργασίας.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αφού, όμως, προηγουμένως δοθεί η έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία ΥΠΟΜΕΔΙ, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ κ. Λεβέντη οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί πολύ.

Συγκεκριμένα σήμερα το προσωπικό του ΟΣΕ υπολογίζεται σε περίπου 1.450 άτομα, ενώ με βάση το οργανόγραμμα που καταρτίστηκε το 2010, όταν σχεδιάστηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης, ο ΟΣΕ για την κάλυψη των αναγκών του χρειάζεται περίπου 1.800 άτομα.

Σήμερα λόγω ελλείψεων προσωπικού υπολογίζεται πως ο ΟΣΕ πληρώνει για υπερωρίες, υπερεργασία (ρεπό), αλλά και ημέρες αδειών τις οποίες το προσωπικό εργάζεται ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 8% των συνολικών τακτικών αποδοχών.


ΠΗΓΗ. proson.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου