ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Στην Καστάνιτσα για τη Γιορτή Κάστανου!

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-10-2014



 
Ο Οκτώβριος, ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου είναι αφιερωμένος στη συγκομιδή του κάστανου, δίνοντας την ιδανική ευκαιρία για τα ορεινά χωριά της χώρας μας να γιορτάσουν με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γιορτών!


Φουφούδες και καζάνια στήνονται σε κεντρικά σημεία των χωριών και οι επισκέπτες γίνονται ένα με τους ντόπιους, ενώ τα καστανομαγειρέματα έχουν την τιμητική τους.
Ταξιδέψτε στην όμορφη Καστάνιτσα Αρκαδίας για την περίφημη Γιορτή Κάστανου, που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου.



Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τις καμινάδες να αναδίδουν την μυρωδιά του κάστανου, οι κάτοικοι θα σας υποδεχθούν σε μια γιορτή, που ξεκίνησε το 1983 και 31 χρόνια μετά εξακολουθεί να κερδίζει την αγάπη του κόσμου.

Οι διοργανωτές με κόπο και μεράκι κατάφεραν να αναδείξουν τη γιορτή ως μια από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.



Από το πρωί του Σαββάτου εθελοντές θα υποδεχθούν τους επισκέπτες προσφέροντας τσάι του βουνού για το καλωσόρισμα, ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά, όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και άλλα φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, όπως χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο.

Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο, συντροφιά με παραδοσιακή μουσική.



Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν παρουσιάσεις μαγειρικής από Σεφ, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών.



ΠΗΓΗ. news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου