ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων

ΚΥΡΙΑΚΗ 5-10-2014


Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που  θα οδηγήσει στην παραπέρα συρρίκνωση, υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση των κρατικών δομών ψυχικής υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και τις οικογένειες τους. 

Είναι κρίκος στην αλυσίδα των αντιδραστικών αλλαγών που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης  τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δεν στοχεύει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αντιμετώπιση των αιτιών της υποβάθμισής τους. 

 Απεναντίας υπηρετεί τον δραστικό περιορισμό των κρατικών δαπανών για την ψυχική υγεία, τη μετακύλιση της ευθύνης για τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές στους ασθενείς και τις οικογένειες τους, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης.

Το κλείσιμο των ψυχιατρείων, οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται δεν αφορούν  μόνο τα άτομα με ψυχικές διαταραχές και τις οικογένειες τους. 

Αφορούν  τον εργαζόμενο, το  νέο, τη γυναίκα, τον άνεργο της εργατικής λαϊκής οικογένειας που βλέπουν την ψυχική τους υγεία να φθείρεται καθημερινά από την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα τους για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες  ενάντια στο κλείσιμο των ψυχιατρείων, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. που θυσιάζει τα δικαιώματα των ασθενών και των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.



ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ) ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 19:00 ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ



ΠΗΓΗ. pamehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου