ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-10-2014


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).


Το συλλαλητήριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, έχει στα στόχο «να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Tο ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και την «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

«Η 1η Νοέμβρη είναι η δική μας μέρα, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι, γυναίκες θα ενώσουμε τη φωνή μας, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην πολιτική κυβέρνησης- επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλει ανέργους, υποαπασχολούμενους, ανασφάλιστους, που στέλνει χιλιάδες μικρομεσαίους ΕΒΕ στην ανεργία», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο, αναμένεται να παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ενώ, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων από όλη τη χώρα.

Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί μία ώρα πριν, στις 11.00 το πρωί, σε εννέα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, πλατεία Κάνιγγος, Προπύλαια, Μοναστηράκι, Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ευαγγελισμό, πλατεία Καραϊσκάκη, πλατεία Κοτζιά και Πεδίον του Άρεως).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου