ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Exθρός τους, ο λαός!

ΤΡΙΤΗ 2-9-2014


 

Απολύσεις διά της πλαγίας οδού και χωρίς αιτιολόγηση στον ιδιωτικό τομέα αποφάσισε εν μέσω θέρους η κυβέρνηση. 





Οσο κι αν προσπάθησε πρόσφατα να αλλάξει το νόμο για τις απολύσεις, αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει από τη Βουλή, ανακάλυψε άλλο δρόμο. 

Μέσω Προεδρικού Διατάγματος παρέχει ξεκάθαρα αυτή τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ.  
Η τροποποίηση του κανονισμού προσωπικού που ισχύει στα ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν καθεστώς πολυμετοχικής εταιρείας ιδιωτικού δικαίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ. 

 Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι εν κρυπτώ, μέσα στον Αύγουστο, προχώρησε στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επί της ουσίας απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας.
 
Η εξέλιξη δικαίως δημιουργεί κλίμα φόβου για απολύσεις παλαιών εργαζομένων, που προφανώς θα αντικατασταθούν από φθηνότερα εργατικά χέρια. 
Φανερώνει ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική στήριξης των εργοδοτών, όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο για μονοπωλιακές αγορές στις δημόσιες υπεραστικές συγκοινωνίες. 

Ως βήμα προς την απελευθέρωση των απολύσεων εκλαμβάνουν την απόφαση και στον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του οποίου προχώρησαν σε σχετική ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις. 
Θα γίνονται απολύσεις χωρίς να συνοδεύονται από αιτιολόγηση, επισημαίνουν, προβλέποντας και αυτοί ότι στόχος είναι η αντικατάστασή τους από νέους και υποαμειβόμενους των 511 ευρώ.

Παρακάμπτοντας προκλητικά τη Βουλή, η κυβέρνηση συνεχίζει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ η ανεργία εξακολουθεί να αγγίζει το 30%, δημιουργώντας συνθήκες παρατεταμένης ασφυξίας στην κοινωνία. 

Επιλέγει άλλη μία φορά στρατόπεδο, διαλύοντας μέρα με την ημέρα ό,τι έχει απομείνει στα εργασιακά δικαιώματα, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και της υποτιθέμενης ανάκαμψης. 

Οι κινήσεις αυτές μαρτυρούν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, που ισχυρίζεται ότι θέτει νέες «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Επιμένει στην επικοινωνιακή διαχείριση προσδοκώντας να κερδίσει πολιτικό χρόνο, αρέσκεται σε πολιτικούς ακροβατισμούς και μεταθέτει την ανακούφιση της κοινωνίας στο αόριστο μέλλον. 
Παραμένει ο καλός μαθητής του νεοφιλελεύθερου πειράματος στη χώρα, προσδοκώντας να αποσπάσει τα εύσημα των δανειστών και να παραμείνει στην εξουσία. 


ΠΗΓΗ. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου