ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Eπτά επιδόματα με μια ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να μειωθεί η σχολική διαρροή λόγω φτώχειας

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-9-2014


Την μείωση της διαρροής μαθητών από τα σχολεία λόγω φτώχειας δρομολογεί το Υπουργείο Παιδείας με την απλοποίηση των διαδικασιών για την αίτηση των οικονομικών βοηθημάτων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και των οποίων τα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο προκειμένου να τις βοηθήσουν οικονομικά.




Σε κοινή σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ Ανδρέα Λοβέρδου και  του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη και της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου που πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε  τα επτά συνολικά επιδόματα που δικαιούνται οι  οικογένειες που βρίσκονται σε ανέχεια να δίνονται με μια αίτηση που θα γίνεται ηλεκτρονικά..

«Η πρόθεσή μας είναι» ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, «η απόδοση αυτών των επιδομάτων να δίνεται στους δικαιούχους με μία μόνο αίτηση καθώς και η ενιαία απόδοση του συνόλου των επιδομάτων. 

Θέλουμε να συνδέσουμε τα επιδόματα που χορηγούνται στα παιδιά που είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση με την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής».

Από τη μεριά του ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε:
«Μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας που μας πρότεινε το Υπουργείο Εργασίας και εμείς τη δεχθήκαμε, υπολογίζουμε ότι έτσι θα έχουμε μικρότερη σχολική διαρροή. 

Η «ενιαιοποίηση» των επιδομάτων, η οικονομική τακτοποίηση της είσπραξής τους και το τελικό ποσό, όταν καταβάλλεται όλο μαζί, θα δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να μειώσουμε τη σχολική διαρροή.


ΠΗΓΗ. exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου