ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-9-2014




Απευθύνεται στην Κομισιόν και αφορά στις «κατευθυντήριες οδηγίες» του ΕΟΠΥΥ





Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπου αναφέρει: 

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα με εργαλείο τις "κατευθυντήριες οδηγίες" προέβη σε νέες γενικευμένες περικοπές διαγνωστικών και κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων, μεταξύ των οποίων αυτές που σχετίζονται με την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, PSA).

Αυτή η απόφαση αντανακλά την προκλητική, απάνθρωπη αντίληψη του περιττού "κόστους" για το κεφάλαιο και το κράτος του. 

Υπηρετεί την πολιτική της ΕΕ και τις κατευθύνσεις της σε όλα τα κράτη - μέλη, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με τη διαμόρφωση ακόμα πιο "φθηνών" εργαζομένων, με καρατόμηση ακόμα και των ελάχιστων κρατικών παροχών Υγείας.

Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, με όποια μορφή διαχείρισης κι αν γίνει, έχει ως κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι αντίθετη με τα λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα. 

Συνοδεύεται από επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής του λαού. 
Μετατρέπει την Υγεία όλο και περισσότερο σε ατομική ευθύνη, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να αγοράζουν υπηρεσίες πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της προωθούν προγράμματα με "συμβουλές πρόληψης", με ελάχιστα βασικά "πακέτα παροχών" και "φιλανθρωπία" για την ακραία φτώχεια.

Ερωτάται η Επιτροπή πώς τοποθετείται στα παρακάτω βασικά δικαιώματα και ανάγκες των λαϊκών οικογενειών:
  • Να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι και οι νέοι περιορισμοί, τα πλαφόν και οι περικοπές στις διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις.
  • Να αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες εξετάσεις στον υγιή πληθυσμό για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση νοσημάτων.
  • Να παρέχονται δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης από το αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένο, ιδιαίτερα σε Κέντρα Υγείας, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολογία του κεφαλαίου.
  • Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς πληρωμές, άμεσες και έμμεσες συμμετοχές, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων».



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου