ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Με συμβασιούχους τα χειρουργεία στον «Ευαγγελισμό»

ΠΕΜΠΤΗ 4-9-2014


Τα πιο σύγχρονα χειρουργεία της χώρας, που κατασκευάστηκαν στον «Ευαγγελισμό», θα λειτουργήσουν τελικά με προσλήψεις νοσηλευτών που θα έχουν επτάμηνες συμβάσεις. 

Εκεί οδηγεί το «πάγωμα» των προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία, όπου οι σημερινές ανάγκες για νοσηλευτές και λοιπό μη ιατρικό προσωπικό αγγίζουν τις 25.000.

Αντί το κράτος να μεριμνήσει για τις εκρηκτικές ανάγκες στην Υγεία, τα χειρουργεία κατασκευάστηκαν με δωρεά της Εθνικής Τράπεζας. Συνολικά έγιναν 15 νέα χειρουργικά τραπέζια και τα επόμενα δύο χρόνια θα κατασκευαστούν άλλα 8. 

Ηδη στον «Ευαγγελισμό» λειτουργούν 12 χειρουργικά τραπέζια με μεγάλη έλλειψη προσωπικού, υπερεντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει «χρέος» χιλιάδων ρεπό στο προσωπικό, το οποίο παίρνει με δυσκολία και τις άδειες.

Από όργανα του νοσοκομείου έχει διατυπωθεί η πρόταση για την πρόσληψη 52 μόνιμων εργαζομένων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν με στοιχειώδη επάρκεια τα 15 χειρουργικά τραπέζια. 

Αντί γι' αυτό, η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 22 νοσηλευτών (17 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 5 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) με επτάμηνες συμβάσεις, που θα χρηματοδοτούνται απ' το ΕΣΠΑ. Δηλαδή, τα λεγόμενα «βάουτσερς» (voucher), που έρχονται να συνεχίσουν τις προσλήψεις με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω των ΜΚΟ.

Στις ενστάσεις των γιατρών ότι είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να λειτουργήσουν τα χειρουργεία σε νοσοκομείο πρώτης γραμμής με συμβασιούχους, η απάντηση που πήραν σε συνάντηση με τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), ήταν ότι οι συμβασιούχοι θα μεταφερθούν στα τμήματα, απ' όπου θα αποσπαστούν συνάδελφοί τους στα χειρουργεία.

Σε κάθε περίπτωση, για πέντε τουλάχιστον μήνες το χρόνο, μετά τη λήξη των επτάμηνων συμβάσεων, θα επιδεινώνεται η ήδη δυσμενής λειτουργία του νοσοκομείου, τόσο στα χειρουργεία, όσο και στα τμήματα, καθώς θα λειτουργούν με μεταφερόμενο προσωπικό.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου