ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ» - Διεκδικούν δεδουλευμένα και άρση της εκ περιτροπής εργασίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-9-2014


Με 24ωρη απεργία και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας «ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ» διεκδίκησαν χτες την άμεση καταβολή των μισθών που τους οφείλει η εργοδοσία αλλά και την άρση του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβληθεί στο εργοστάσιο. 

Οι εργαζόμενοι είχαν και χτες στο πλευρό τους το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, που προκήρυξε την απεργία μετά από την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, και την Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΚΙΔΕ).

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι απλήρωτοι περισσότερους από 4 μήνες. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες η εργοδοσία κατέβαλε ένα ποσό για την εξόφληση των μισθών του Απρίλη. 

Η εκ περιτροπής εργασία συρρικνώνει τους μισθούς και αναγκάζει τους εργαζόμενους να περιμένουν από μέρα σε μέρα πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για να τους ζητήσει η εργοδοσία να πάνε για δουλειά. 

Την ίδια στιγμή, τα έξοδα των οικογενειών τους συνεχίζουν να «τρέχουν», ενοίκια και λογαριασμοί συσσωρεύονται, η έναρξη της σχολικής χρονιάς τους φέρνει μπροστά σε νέα έξοδα, για τα σχολικά και τα φροντιστήρια των παιδιών.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία αυταπάτη ότι με τα δάνεια που ενδεχομένως εξασφαλίσει η επιχείρηση μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

«Τα όποια δάνεια πάρει η επιχείρηση θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της, για να διασφαλίσει τα κέρδη της, τσακίζοντας κάθε εργατικό δικαίωμα», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Στην τριμερή συνάντηση που έγινε την ώρα της κινητοποίησης, η εργοδοσία αρκέστηκε να υποσχεθεί πως θα καταβάλει τους μισθούς του Μάη μέσα στο επόμενο 10ήμερο, ενώ απέκλεισε την επαναφορά του 8ωρου - 5ήμερου για όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης. 
Το Συνδικάτο ζήτησε νέα τριμερή, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία ορίστηκε σε δυο εβδομάδες.

Οπως τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ, την εργοδοσία τη συμφέρει η μεταφορά της παραγωγής στα διάφορα φασονατζίδικα σε Ελλάδα και Βουλγαρία, όπου οι απολυμένοι του κλάδου εργάζονται ανασφάλιστοι για 3 ευρώ την ώρα. 

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην κλείσουν τον αγώνα τους μέσα στους τοίχους του εργοστασίου, να διεκδικήσουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ και να δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, που οργανώνεται με αιχμή τα προβλήματα των ανέργων, των απλήρωτων εργαζόμενων και των οικογενειών τους.




ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου