ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σιδηρόδρομος - Ολοκληρώνεται οριστικά τον Δεκέμβριο η εργολαβία της σήραγγας 'Οθρυος

ΤΡΙΤΗ 9-9-2014



Ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους, οριστικά πλέον τα σιδηροδρομικά έργα που περιλαμβάνουν και την μεγάλη σήραγγα Όθρυος. 
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παράδοση σιδηροδρομικού έργου εδώ και χρόνια.
 
 


Το επιβατικό κοινό θα πρέπει ωστόσο να περιμένει μέχρι τις αρχές του 2017 καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι υποτμήμα του Τιθορέα-Δομοκός, μεγαλύτερου τμήματος που βρίσκεται συνολικά σε νέα εργολαβία-σκούπα που περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.
  
Το έργο που ολοκληρώνεται χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα. Η μεγάλη δίδυμη σήραγγα της Όθρυος, είναι μήκους 6,5 χλμ. ανά κατεύθυνση ενώ όλο το έργο περιλαμβάνει ακόμα μία σήραγγα 365 μέτρων, 5 κοιλαδογέφυρες 1800 μέτρων με πάρα πολύ υψηλά βάθρα.

 

Τα παραπάνω έργα ανήκουν στην σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, με τίτλο «Κατασκευή Υποδομής από Χιλιομετρική Θέση 14+000 έως Χιλιομετρική Θέση 25+000 (Μεγάλη Σήραγγα) της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων» στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι - Δομοκός και θεωρείται το δυσκολότερο τμήμα στο υπό διαμόρφωση νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2005, με προϋπολογισμό 324 εκατ. ευρώ (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), το 2006 ανατέθηκε στη μειοδότρια εταιρεία Ακτωρ (μέση έκπτωση 35,31%) και η σύμβαση υπεγράφη το 2007 με οικονομικό αντικείμενο 209 εκατ. ευρώ ενώ ολοκληρώνεται χωρίς καμία υπέρβαση του προϋπολογισμού.


Να θυμίσουμε πως το έργο έχει μπει σε καθεστώς διαχειριστικού ελέγχου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί.




ΠΗΓΗ. ypodomes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου