ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-9-2014


Στόχος του νομοσχεδίου και η εναρμόνιση με το πλαίσιο της ΕΕ είναι η «ποινικοποίηση των ιδεών που δεν χωράνε στο καπιταλιστικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στο 3ο θερινό τμήμα της βουλής.

Ανέφερε το παράδειγμα της Ένωσης Κομουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας που τέθηκε εκτός νόμου επειδή στο πρόγραμμα της έγραφε πως είναι υπέρ της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής. 

Σημείωσε πως τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής δεν μιλούν για την ΕΕ που δικαίωσε και νομιμοποίησε τους απόγονους των SS στις Βαλτικές χώρες και πως η ΕΕ προωθεί την θεωρία της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει «παρών» στο νομοσχέδιο και δεν το καταψηφίζει, ενώ για το θέμα του ΝΑΤΟ υπενθύμισε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείται.

Η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα

Το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, στο όνομα της δήθεν αντιμετώπισης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τη δράση του λαϊκού κινήματος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνει την απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, η οποία δεν είναι κάτι αθώο και ουδέτερο που έρχεται να βελτιώσει την αντιρατσιστική νομοθεσία, αλλά στην ουσία ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη, την ιστορική και πολιτική άποψη που είναι αντίθετη με αυτήν που επιβάλλουν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα δικαστήρια που ελέγχονται από αυτούς, ποινικοποιεί την ταξική πάλη, καλλιεργώντας τις θεωρίες περί άκρων.

Κατήγγειλε τις ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έφερε το νομοσχέδιο, της ΔΗΜΑΡ που το ψηφίζει αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λέει κουβέντα για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της ευρωπαϊκής απόφασης, ενώ στο δια ταύτα ψηφίζει παρών, δηλαδή ανοχή στους πολύ επικίνδυνους δρόμους που ανοίγει το νομοσχέδιο για το μέλλον. 
(Δείτε εδώ βίντεο με την ομιλία του Γ. Γκιόκα)


                     


ΠΗΓΗ. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου