ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σχέδιο απολύσεων στα πρακτορεία Τύπου

ΚΥΡΙΑΚΗ 7-9-2014


 
Να αντιδράσουν στο σχέδιο απολύσεων που έχει βάλει σε εφαρμογή η διοίκηση του πρακτορείου διανομής Τύπου «ΑΡΓΟΣ» καλεί τους εργαζόμενους η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.


Οπως καταγγέλλει, η εργοδοσία «καλεί έναν έναν συγκεκριμένους συναδέλφους και συναδέλφισσες, στα γραφεία των διευθυντών και τους ανακοινώνει ότι περισσεύουν. 

Με αυτήν την ενέργεια εκβιάζει και απειλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση. 

"Χρυσώνει" δε το χάπι, προσφέροντάς τους και κάποιο χρηματικό μπόνους στην περίπτωση που αποδεχθούν να χάσουν τη δουλειά τους».

Το Σωματείο προειδοποιεί πως αντίστοιχα σχέδια έχει και η εργοδοσία του πρακτορείου «ΕΥΡΩΠΗ». 
Απαιτεί να ματαιωθεί το σχέδιο απολύσεων που, όπως εκτιμά, στόχο έχει «να μειώσει αλλά και να αντικαταστήσει το παλιό προσωπικό με νέο, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα». 

«Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, να μην υπογράψουν καμία απόλυση και, πολύ περισσότερο, να μην μπουν σε οποιοδήποτε παζάρι με την εργοδοσία!», σημειώνει η Ενωση και προκειμένου να αποφασίσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προχώρησε χτες σε έκτακτη ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου