ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-9-2014

Σε νέο κύμα συγχωνεύσεων στο ασφαλιστικό προβαίνει το υπουργείο Εργασίας, καθώς από το 2017 περισσότεροι από 11 εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα υπάγονται σε ένα μόνο Ταμείο με έναν ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών.
 


 
Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, από το οποίο όλοι οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν τις συνταξιοδοτικές αποδοχές τους.
 
Μέσα από τον νέο ενιαίο συνταξιοδοτικό φορέα το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα τυχόν αλλαγές στον εργασιακό βίο των εργαζομένων και ανάλογα να υπολογίζεται αυτοματοποιημένα η σύνταξη του εκάστοτε δικαιούχου.

Σε πρώτο πλάνο μέχρι την πλήρη εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να μπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) δηλαδή γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί. 
 
Εν συνεχεία, προβλέπεται ένταξη στο ΙΚΑ του νέου Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ. 
 
 Αργότερα προβλέπεται αναδιοργάνωση του ΟΓΑ και τέλος θα έρθει το Ταμείο όλων που θα ονομαστεί ΕΕΑΤ, δηλαδή Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο, που θα είναι εκτός των άλλων υπεύθυνο τόσο για την είσπραξη ασφαλιστικών όσο και φορολογικών εσόδων, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Στο Ταμείο θα ενταχθούν εκτός από τους 5.9720.000 ενεργούς ασφαλισμένους και τους 2.657.000 συνταξιούχους και τα 2.882.000 προστατευόμενα μέλη τους.

Το εν λόγω μέτρο, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ρεπορτάζ έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας.

undefined




ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου