ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

FORTHNET - NETMED - Απολύσεις εργαζομένων και προσλήψεις μέσω «δουλεμπορικών» καταγγέλλει το σωματείο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-8-2014


«Νέες απολύσεις: Να σηκώσουμε κεφάλι και να υψώσουμε τη φωνή μας!». 

Αυτό επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET – NETMED με αφορμή τις πέντε νέες απολύσεις που έγιναν πρόσφατα. 




Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο υπογραμμίζει:

«Εδώ και καιρό, όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανελέητη επίθεση από τη μεριά της εργοδοσίας, που στόχο έχει την ισοπέδωση κάθε δικαιώματός μας και την επιβολή εργασιακών σχέσεων μεσαίωνα. 

Την Τρίτη 5/8 έγιναν πέντε νέες απολύσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Ταύρου. 
Με εντατικούς ρυθμούς η Forthnet προχωρά στην ανακύκλωση του προσωπικού της, με δεκάδες, καλυμμένες ή απροκάλυπτες απολύσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια στην εταιρεία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είτε με την μορφή της οικειοθελούς αποχώρησης, είτε με την λογική της μείωσης του κόστους αλλά και με διάφορα άλλα προσχήματα, συνάδελφοί μας βρέθηκαν στην ανεργία.

Ή θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα οργανωθούμε!
Την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει κάνει προσλήψεις εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών εταιρειών. Οι συνάδελφοί μας δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, με ισοπεδωμένα δικαιώματα. 
Την ίδια περίοδο η εταιρεία έχει ξηλώσει ολόκληρα τμήματα, αφήνοντας μετέωρους εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτό το σχέδιο έχει βάλει σε εφαρμογή ώστε να συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη της και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της έναντι των άλλων παρόχων. Εμπλέκεται σε σενάρια εξαγορών-συγχωνεύσεων και αποτελεί «πόλο έλξης», αφού το «νοικοκύρεμα του μαγαζιού» γίνεται στις δικές μας πλάτες.

Οι συνάδελφοι που έχουν απολυθεί στριμώχνονται στις ουρές του ΟΑΕΔ για ένα επίδομα που δεν καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Mε την αποζημίωση ίσως παίρνουν ανάσα, αλλά αυτή αργά ή γρήγορα θα εξανεμιστεί στην χοάνη των δανείων, των φόρων και του γενικότερου κόστους ζωής. 

Αν βρουν δουλειά θα είναι με χειρότερους όρους, με μηνιαίες ή τριμηνιαίες συμβάσεις, πάντα με χειρότερους εργασιακούς όρους και χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. 
Εμείς που μένουμε πίσω βιώνουμε μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας με καρότο ένα μισθό πείνας και με μαστίγιο την ανεργία. 
Με χαμηλότερους μισθούς και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα για να μπορέσει σε βάρος μας η εταιρεία να γίνει περισσότερο «ανταγωνιστική».

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

Είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης του καθένα μας. Συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο μας, να μην υποκύψουμε στην μοιρολατρία και στον ωχαδερφισμό. Οργανώνουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη μας. Δεν υπογράφουμε το χαρτί της απόλυσης και ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με το Σωματείο μας!

Στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία να βγάλει από τον προγραμματισμό της κάθε σκέψη για απολύσεις, γιατί ειδάλλως θα έχει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική αντίσταση σύσσωμου του Σωματείου, όλων των εργαζομένων της, αλλά και όλου του Ταξικού Εργατικού Κινήματος».


ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου