ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη

ΤΡΙΤΗ 19-8-2014


Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Ελληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη, καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του, ανεβάζοντας την «Αληθινή Απολογία του Σωκράτη».

Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο με πρωταγωνιστή τον Χρίστο Καλαβρούζου

Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά (με σκηνοθετική επιμέλεια του Χρίστου Καλαβρούζου), τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη

Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή.

Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής: 
Καρπενήσι (20/8) στο Θέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης
Λιβαδειά (24/8) Θέατρο Κρύας,  
Συκιές (29/8), 
Γαλάτσι (6/9), 
Κορυδαλλός (9/9), 
Νίκαια (13/9).

«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη διά χειρός Κώστα Βάρναλη» - σημειώνει ο Χρίστος Καλαβρούζος - «σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. 

Η πρώτη παρουσίαση στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Χρ. Σιοπαχά, σκηνικά - κοστούμια Β. Φωτόπουλου και μουσική Μ. Χριστοδουλίδη, μου προσέδωσε ένα δαιμόνιο μεράκι. 

Τώρα πλέον, ώριμος, με τραγική πείρα ζωής και τεχνικής, στέκομαι με ευλάβεια, ευθύνη, αγωνία και αγάπη για να αποδώσω και να συμβάλω να αναγνωρισθεί η πολιτική, κοινωνική, ηθική πνευματική αισθητική που τόσο μας λείπει. 

Σε μια εποχή κατάπτωσης και σήψης ο Βαρναλικός λόγος θα βοηθήσει την κοινωνία της αδράνειας και της διαιώνισης τού "το του κρείττονος συμφέρον" και θα τη σπρώξει προς τα εμπρός»



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου