ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ - ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-8-2014

      


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

 
                             ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ


 
 
 
Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα

 Π Ρ Ο Σ
  1. Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3  όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Την «ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3  όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
  3. Την «ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3  όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, (Αναστάσεως 2  και Τσιγάντε, Παπάγου).

-------------------------------
Σχετικά με το από 4.8.2014 και με αρ. πρωτ. 4002328 έγγραφο του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στ. Αγιάσογλου, σχετικά με την «Τεχνική Υποστήριξη Αμαξοστοιχιών» από συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, σας γνωρίζουμε ότι διαφωνούμε πλήρως με τα διαλαμβανόμενα στο άνω έγγραφο για τους παρακάτω λόγους:
 
Πρώτο, η «επίλυση τεχνικών προβλημάτων επί της γραμμής» και η «διάγνωση βλαβών», συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια της κυκλοφορίας και δεν είναι δυνατόν να αφεθεί στις παρωχημένες γνώσεις και στην όποια  εμπειρία συναδέλφων που έχουν συνταξιοδοτηθεί προ πολλών ετών και κατά συνέπεια αγνοούν την σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα του τροχαίου υλικού.
 
Δεύτερο, δεν είναι δυνατό τέτοια σημαντικά θέματα αρμοδιότητες να ανατίθενται σε πρόσωπα που δεν διαθέτουν καμιά σχετική πιστοποίηση και επομένως οι όποιες διαπιστώσεις τους θα στερούνται κύρους.
 
Τρίτο, σε περίπτωση ατυχήματος η ευθύνη για οποιαδήποτε παράλειψη ή λανθασμένη διάγνωση ή ενέργεια θα βαρύνει όχι τους αναρμόδιους συνταξιούχους αλλά τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν για πράξεις άλλων.
 
Τέταρτο, δεν είναι αποδεκτό οι στοιχειώδεις ελλείψεις  προσωπικού να γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με προσλήψεις συνταξιούχων, όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 37% και η ανεργία των νέων το 60% και ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πάρα πολλοί με κατάλληλες γνώσεις και προσόντα.
 
Εν όψει των ανωτέρω και για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν μπορούμε να συνεργούμε σε διαδικασίες πλήρους απαξίωσης της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να εκχωρηθούν  στους ιδιώτες σε «τιμή ευκαιρίας» και χωρίς υποχρεώσεις στο προσωπικό, 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν πρόκειται οι Μηχανοδηγοί να δεχθούν να συνεργαστούν κατά την διάρκεια της εργασίας τους, με αναρμόδια πρόσωπα, στα οποία δεν θα επιτρέψουν και την είσοδο στο πιλοτήριο των τρένων. 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., τον ΟΣΕ Α.Ε. , την ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

                                        Αθήνα 18  Αυγούστου 2014
 
         Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας


  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΤΟΥΡΛΗΣ                        ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ  
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ. ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου