ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

΄Αγνωστο πότε θα δοθούν τα «κουτσουρεμένα» εφάπαξ σε 30.000 συνταξιούχους

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-8-2014

«Παγώνουν» οι πληρωμές για όσους βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβρη του 2013 και μετά, προκειμένου να καθοριστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 δικαιούχοι τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδιωτικό Τομέα περιμένουν το εφάπαξ εδώ και ένα χρόνο και είναι πολύ πιθανό να περιμένουν ακόμη περισσότερο, έως ότου πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τα Ταμεία δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους τον συντελεστή βιωσιμότητας που καθορίζει τα ποσά που δικαιούνται όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2013 και επηρεάζονται από το νέο μαθηματικό τύπο, με αποτέλεσμα να μη βγάζουν καμία νέα απόφαση. 

Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι ότι κανένας, από όσους έχουν αποχωρήσει τον Σεπτέμβρη του 2013, δεν γνωρίζει το ύψος του εφάπαξ και την ίδια στιγμή συσσωρεύονται νέες αιτήσεις που κάνουν το πρόβλημα εκρηκτικό. 

Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι σήμερα γνωστά, πάντως, τα εφάπαξ με βάση τους νέους μαθηματικούς τύπους, ενδέχεται να υποστούν μειώσεις που μπορεί να φτάσουν έως και το 50% ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το σενάρια καταβολής τους σε δόσεις από 2 έως 4 χρόνια.  



ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου